AdO arena - svømmeanlegg

Arenaen er Norges hovedanlegg for svømming og stup. Hovedbassenget er 50 meter langt, 25 meter bredt, tre meter dypt og har 9 baner. 1/4 av bassenget har heve- og senkebunn. Stupetårnet har høyeste avsats 10 meter. Eget opplæringsbasseng, aktivitetsbasseng for de minste, og to sklier. Badstue, kafé og butikk.

Se arrangementer i AdO Arena.

Stupebassenget er av internasjonal standard, og stupetårnet har avsatser på 10, 7,5, 5, 3 og 1 meter. I tillegg er det fire 3-meters og fire 1-meters sviktbrett. Når luftkanonene i vannet aktiveres skapes bobler som gjør landingen mykere hvis man lander feil.

Opplæringsbassenget på 16,7 x 12,5 meter har også heve- og senkebunn og regulerbar dybde 80 - 160 cm. Temperaturen er 33,5 grader. Aktivitetsbassenget for de minste måler 12,0 x 6,5 meter og skråner ned til 90 cm på det dypesteFor de fartsglade er det to sklier på henholdsvis 26 og 68 meter. Ved stupebassenget er det en liten varmekulp, og det er badstue i hver av garderobene.

Babysvømmekurs som går over 8 ganger arrangeres hele året utenom sommerenAdO arena er oppkalt etter den avdøde norske mestersvømmeren Alexander Dale Oen. Anlegget åpnet i 2014 og holder olympisk standard.

Arrangementer hos AdO arena - svømmeanlegg

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.