Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium med 400 arter, 60 akvarier og en tunnel gjennom haiakvariet.. Dessuten aper, øgler, pingviner, sjøløver, haier, slanger, krokodiller og edderkopper. Flere store akvarier utendørs. Program hver dag.

Inngangspartiet til Akvariet i Bergen en regnværsdag

Premeditated, CC-BY-SA-4.0

Pingviner på landområdet av innhegningen i Akvariet i Bergen

Premeditated, CC-BY-SA-4.0

Akvarie med lys bunn og mørkeblått bakgrunnslys med en stor og mange små fisker i Akvariet i Bergen

Kjell Førde, CC-BY-SA-3.0

Inngangspartiet til Akvariet i Bergen en regnværsdag

Premeditated, CC-BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium med 400 arter, 60 akvarier og en tunnel gjennom haiakvariet. Som er veldig populær! Foruten fisk er det aper og øgler fra regnskogene, pingviner fra øyene rundt sydpolen, sjøløver, haier, slanger, krokodiller og edderkopper. Og en jungel i kjelleren! Utendørs er det flere store akvarier med pingviner, otere og sjøløver. Det er program alle dager, blant annet fóringer, presentasjon av fisker og dyr, og filmer i kinosalen.

Se dagens program for Akvariet.

Utvidede programmer i skolenes vinter-, påske- og høstferie. Stor lekeplass for de aller minste på taket til Akvariet. Barn fra 10 år er velkommen til å besøk på egen hånd, men skal kunne bevise alder. Akvariet har utviklet en egen app til iPhone og Android, "Akvariet i Bergen: Lærelyst", med gøye quizzer, kart over området, dagsprogram, billettkjøp, fakta om beboerne på Akvariet mm. Den kan lastes ned gratis fra AppStore og GooglePlay.

Utstillinger på Akvariet er "Den blå skogen - regnskogen under vann". Den forteller om tang og tare som en kjemperessurs, fordi den lagrer CO2 i bladene og motvirker karbonutslipp. "Vassdraget" er en utstilling om hva vassdrag er, hva som lever i dem, hvorfor de er truet, og hva vi kan gjøre for å motvirke utviklingen. "Betongjungelen" er habitat for flere dyr som trues av økende avskoging, se dem og hør dyrepasserne fortelle om dem.

"Plastbyen" er en byggekonkurranse som arrangeres hvert år, med start tidlig om høsten og slutt 31/10. Det er en "by" bygget av plastavfall funnet av "kunstnerne", som kan være barn, familier, barnehager, skoleklasser m fl. Siste års "by" kan beskues frem til neste års konkurranse.

Gavebutikk og kafé / restaurant. Nettbutikk. Det kjører en liten ferge, "Beffen", fra Vågen i sentrum til Akvariet i påsken, fra Palmesøndag til søndag 1. påskedag, og i sommerperioden perioden 1/6 - 28/8. Se Beffens facebookside for info.

Billetter kjøpt online:
Barn under 3 år gratis
Barn (3-15 år) kr 230
Voksen (fra 16 år) kr 365
Familie (to voksne + 2 barn eller 1 voksen + 3 barn) kr 980
Ekstra barn kr 175

Salg av årskort

Forhåndskjøpte billetter har ikke forbi-køen fordel

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Ordinær åpningstid: alle dager 10:00-18:00

Sommeråpent 1/5 - 31/8: alle dager 09:00-18:00 (høysesong)

Utvidede åpningstider i skolenes vinter- (uke 9) og høstferie (uke 41). Normale åpningstider i påsken, også helligdagene. Ekstra aktiviteter i julen.

Stengt 17/5, 24 - 25/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Akvariet i Bergen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen