Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium med 400 arter, 60 akvarier og en tunnel gjennom haiakvariet. Som er veldig populær! Foruten fisk er det aper og øgler fra regnskogene, pingviner fra øyene rundt sydpolen, sjøløver, haier, slanger, krokodiller og edderkopper. Og en jungel i kjelleren! Utendørs er det flere store akvarier med pingviner, otere og sjøløver.

Det er program alle dager, blant annet fóringer, presentasjon av fisker og dyr, og filmer i kinosalen. Se kalenderen her. Utvidede programmer i skolenes vinter-, påske- og høstferie. Stor lekeplass for de aller minste på Akvariets tak. Barn fra 10 år er velkommen til å besøke Akvariet på egenhånd. Bekreftelse på alder må kunne vises frem.

Utstillinger på Akvariet er "Den blå skogen - regnskogen under vann", som forteller om tang og tare som en kjemperessurs, og "Utsetting av fisk ulovlig", som viser hvilke konsekvenser det kan ha hvis man innfører fisk, for eksempel som agn, til norske vann og elver. 26% av fiskeartene i norske vassdrag er "fremmede". "One Ocean live-center" følger Statsraad Lehmkuls jordomseiling. Se film, test klatring i rigg, prøv å styre skipet, mm. "Betongjungelen" er habitat for flere dyr som trues av økende avskoging, se dem og hør dyrepasserne fortelle om dem.

"Plastbyen" er en byggekonkurranse som arrangeres hvert år, med start om høsten. Det er en "by" bygget av plastavfall funnet av "kunstnerne", som kan være barn, familier, barnehager, skoleklasser m fl. Siste års "by" kan beskues frem til neste års konkurranse.

Akvariet har utviklet en egen app med gøye quizzer, kart over området, dagsprogram, billettkjøp, fakta om beboerne på Akvariet mm. Appen er utviklet til iPhone og Android, og kan lastes ned gratis.

Gavebutikk og kafé / restaurant. Nettbutikk. Det kjører en liten ferge, "Beffen", fra sentrum til Akvariet, se rutetider på Entur

Arrangementer hos Akvariet i Bergen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.