Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen er Norges største akvarium med 400 arter, 60 akvarier og en tunnel gjennom haiakvariet. Som er veldig populær! Foruten fisk er det aper og øgler fra regnskogene, pingviner fra øyene rundt sydpolen, sjøløver, haier, slanger, krokodiller og edderkopper. Og en jungel i kjelleren! Utendørs er det flere store akvarier med pingviner, otere og sjøløver.

Det er program alle dager, blant annet fóringer, presentasjon av fisker og dyr, og filmer i kinosalen. Se dagens program for Akvariet. Utvidede programmer i skolenes vinter-, påske- og høstferie. Stor lekeplass for de aller minste på taket til Akvariet. Barn fra 10 år er velkommen til å besøk på egen hånd, men skal kunne bevise alder. Akvariet har utviklet en egen app til iPhone og Android, "Akvariet i Bergen: Lærelyst", med gøye quizzer, kart over området, dagsprogram, billettkjøp, fakta om beboerne på Akvariet mm. Den kan lastes ned gratis fra AppStore og GooglePlay.

Utstillinger på Akvariet er "Den blå skogen - regnskogen under vann". Den forteller om tang og tare som en kjemperessurs, fordi den lagrer CO2 i bladene og motvirker karbonutslipp. "Vassdraget" er en utstilling om hva vassdrag er, hva som lever i dem, hvorfor de er truet, og hva vi kan gjøre for å motvirke utviklingen. "Betongjungelen" er habitat for flere dyr som trues av økende avskoging, se dem og hør dyrepasserne fortelle om dem.

"Plastbyen" er en byggekonkurranse som arrangeres hvert år, med start tidlig om høsten og slutt 31/10. Det er en "by" bygget av plastavfall funnet av "kunstnerne", som kan være barn, familier, barnehager, skoleklasser m fl. Siste års "by" kan beskues frem til neste års konkurranse.

Gavebutikk og kafé / restaurant. Nettbutikk. Det kjører en liten ferge, "Beffen", fra Vågen i sentrum til Akvariet i perioden 1/6 - 28/8.

Arrangementer hos Akvariet i Bergen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.