Geoparken Stavanger

Geoparken i Stavanger er en eksperimentell og annerledes lekepark. Den er organisert omkring et konstruert landskap basert på Trollfeltet i Nordsjøen i skala 1:500. Overflater og installasjoner er bygget av resirkulerte og omformede elementer fra petroleumsindustrien.

Luftfoto av Geoparken i Stavanger

1881.no / Norkart

Luftfoto av Geoparken i Stavanger

1881.no / Norkart

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Geoparken er en eksperimentell og annerledes lekepark som ligger på Kjerringholmen i Stavanger, samme sted som Norsk Oljemuseum. Parken er organisert omkring et konstruert landskap basert på omrisset av, og topografien i, Trollfeltet i Nordsjøen i skala 1:500. Overflater og installasjoner er bygget av resirkulerte og omformede elementer fra petroleumsindustrien, som er hentet fra nedlagte oljefelt, offshorebaser, utstyrsleverandører og gjenbruksstasjoner.

Utviklingen av parken har skjedd gjennom omfattende undersøkelser og studier, workshops med ungdom, intervjuer med fagpersoner, testing gjennom 3D-modellering og 1:1 eksperimenter. Bak parken står Stavanger 2008, Stavanger kommune, Troll-lisensen og Norsk Oljemuseums Venneforening. Geoparken er nabo til Norsk Oljemuseum.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Åpen hele døgnet, hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Geoparken Stavanger

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Stavanger