Bymuseet og Teatermuseet i Oslo

Bymuseet har faste og temporære utstillinger som viser Oslo by som den var og er. Det er hele Oslos bymuseum, og holder til i Frogner hovedgård, som ligger i Frognerparken, og som er en severdighet i seg selv. Gården fremstår som et komplett 1700-talls anlegg med hovedbygning, driftsbygninger og et lukket gårdsrom. Museumsbutikk og kafé.

Utstillingen "OsLove - byhistorie for begynnere" begynner i middelalderen, og spoler helt fram til storbyen som den er blitt i dag. Det er laget en audioguide (på åtte) språk, som kort forteller historien bak 19 av de utstilte gjenstandene. Den er også fin for barna. Appen, Useeum, lastes ned på egen mobil før besøket, fra GooglePlay (Android) eller AppStore (iPhone). Husk høretelefoner. Det er også laget et aktivitetshefte for barn til utstillingen, det kan fås i museumsbutikken.

Øvrige faste utstillinger er "Byblikk - Oslo i kunsten" fra 1600-tallet til i dag, "Krig og hverdagsliv" som det var i Oslo 1949-1945, "Kjøkkenveien til historien" om kjøkkenet fra middelalderen til 1950, "Tyvetallet - Det nye Oslo" kjennetegnet ved sterke motsetninger og nye visjoner, og "Byens sykehus" som er et glimt av Oslos sykehushistorie. I tillegg er det temporære utstillinger.

Teatermuseet holder også til i hovedgården. Teatermuseet viser en kostyme- og modellsamling som spenner fra Christiania på 1700-tallet, via Paris i mellomkrigstiden, og fram til vår egen tid. Mange er kostymer fra kjente roller med kjente skuespillere.

Frogner hovedgård omkranses av Frognerparken, med store grøntarealer, en liten sjø og, ikke minst, Gustav Vigelands mange skulpturer.

Arrangementer hos Bymuseet og Teatermuseet i Oslo

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.