Bymuseet og Teatermuseet i Oslo

Bymuseet i Oslo har faste og temporære utstillinger som viser Oslo by som den var og er, i tillegg til mange familieaktiviteter i løpet av året. Bymuseet er hele Oslos bymuseum, og holder til i Frogner hovedgård, som er en severdighet i seg selv. Teatermuseet holder til i samme bygning.

Fronten på Frogner Hovedgård med Bymuseet i Oslo, en gulfarget bindingsverksbygning med et tårn over midtpartiet, og gårdhagen med gress, grus og border og stoler

Benyamin Farnam, CC-BY-SA-4.0

Bilde fra utstillingen "Vi kom fra alle kanter" på Bymuseet i Oslo på Frogner Hovedgård

Rune Aakvik / Oslo Museum, CC-BY-SA-4.0

 Familiedag en fin sommerdag på Oslo Bymuseum

"Familiedag i Frognerparken" by OsloMuseum is licensed under CC BY-SA 2.0

Fronten på Frogner Hovedgård med Bymuseet i Oslo, en gulfarget bindingsverksbygning med et tårn over midtpartiet, og gårdhagen med gress, grus og border og stoler

Benyamin Farnam, CC-BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Bymuseet har faste og temporære utstillinger som viser Oslo by som den var og er. Det er hele Oslos bymuseum, og holder til i Frogner hovedgård, som ligger i Frognerparken, og som er en severdighet i seg selv. Gården fremstår som et komplett 1700-talls anlegg med hovedbygning, driftsbygninger og et lukket gårdsrom. Museumsbutikk og kafé.

Se under Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller se alle arrangementer på Bymuseet i Oslo.

Den faste utstillingen "OsLove - byhistorie for begynnere" begynner i middelalderen, og spoler helt fram til storbyen som den er blitt i dag. Det er laget en audioguide (på åtte) språk, som kort forteller historien bak 19 av de utstilte gjenstandene. Den er også fin for barna. Appen, Useeum, lastes ned på egen mobil før besøket, fra GooglePlay (Android) eller AppStore (iPhone). Husk høretelefoner. Det er også laget et aktivitetshefte med en rebus for barn til utstillingen, det kan fås i museumsbutikken.

Den andre faste utstillingen er "Kjøkkenveien til historien", om kjøkkenet fra middelalderen til 1950. Temporære utstillinger som vises ut 2024 er "Byblikk - Oslo i kunsten" fra 1600-tallet til i dag, og "Krig og hverdagsliv", som det var i Oslo 1940-1945. Det er et par øvrige temporære utstillinger, blant annet en utendørs fotoutstilling, "Fra hånd til hånd - 70 år med dukketeater" fra 1/6-2023, med fotografier fra gamle klassikere og nyere favoritter.

Useeum-appen har en audioguide til Frogner Hovedgård / Bymuseet som kan lastes ned gratis til iPhone og Android.

Teatermuseet holder også til i Frogner Hovedgård. Teatermuseet viser en kostyme- og modellsamling som spenner fra Christiania på 1700-tallet, via Paris i mellomkrigstiden, og fram til vår egen tid. Mange er kostymer fra kjente roller med kjente skuespillere.

Frogner hovedgård omkranses av Frognerparken, med store grøntarealer, en liten sjø og, ikke minst, Gustav Vigelands mange skulpturer.

Barn/ungdom under 26 år: gratis
Voksen: 120

Gratis inngang for alle hver torsdag

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til søndag: 11:00-16:00, torsdag til 19:00

Stengt 1/1 - 6/1, 23 - 26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Bymuseet og Teatermuseet i Oslo

11:00
2
06/2024
Bymuseet i Oslo: Barnas dag

Bymuseet forvandles til et lekende museum med aktiviteter for barn i alle aldre. Billetter vil bli lagt ut i forkant. Følg med på Vis arrangement for program.

Flere aktiviteter for barn i Oslo