Urskog-Hølandsbanen - Tertitten

Urskog-Hølandsbanen (UHB), kalt "Tertitten", er en smalsporet museumsjernbane som trafikkerer en ca 4 kilometer lang strekning med damplokomotiver. Her kan hele familien reise tilbake i tiden! Turen starter på stasjonen i Sørumsand sentrum, passerer vognhallen ved Bingsfors og ender på Fossum stasjon, hvor det er kioskutsalg.

Se arrangementer på Urskog-Hølandsbanen - Tertitten.

Turene varer omtrent én time; 15 minutter togtur til endestasjonen Fossum, der er det 25 minutters pause med mulighet for litt forfriskninger i kiosken. Deretter 15 minutter togtur tilbake til Sørumsand. Tre kullfyrte damplokomotiver og en rekke vogner er bevart og brukes på ruten. Passasjerer kan velge mellom 3. klasse med trebenker eller 2. klasse med plysj. Egen vogn kan reserveres på ordinære avganger.

Det fantes ingen bygninger og ingen sidespor da arbeidet kom i gang i 1961 for å sikre Urskog-Hølandsbanen (UHB) for ettertiden. Hele det nåværende anlegget er bygget opp til museumsformål. Tre av UHBs damplokomotiver og to av personvognene er restaurert. Første veterantog gikk i 1966. Venneforeningen Tertitten står for driften av museumsbanen.

Arrangementer hos Urskog-Hølandsbanen - Tertitten

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.