Skedsmo Bygdemuseum Huseby

Museet holder til på Huseby gård, med aner tilbake til vikingtiden. Senere prestebolig i mange hundrede år, før gården ble fattiggård, og deretter museum. Foruten hovedbygningen kan man i en annen bygning komme inn til sagmesterfamilien fra Strømmen, mens det i andre bygninger er midlertidige utstillinger om Skedsmos historie. Store grøntområder utenfor som innbyr til opphold og lek på varme dager. Kafé.

Eksempler på utstillinger er barn og lek i Skedsmo på 1950/60 tallet, "Fattiggårdsfolk" med historien om noen som jobbet på gården, og "Fattig i Skedsmo for 100 år siden", hvem var menneskene som bodde på Huseby rundt år 1900, den gang det var fattiggård? Utstillingen.

"40 000" brød handler om forholdet mellom mat og jordbruk, en utstilling med "facts" for de voksne, men også lek og utforskning for barna. Blant enkelte ting som de kun skal se, og så fortelle om til de voksne.

Husebyspelene, som arrangeres hvert år, har som formål å formidle stedets historie gjennom teater og aktiviteter på gården. I jubileumsåret 2022 markerer teatret at det er 1000 år siden Olav Digre møtte Raumerne til slag ved Nitja.

Arrangementer hos Skedsmo Bygdemuseum Huseby

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.