Ulriken taubane

Ulriken er det høyeste av de syv fjellene rundt Bergen. Taubanen har en lengde på 1120 meter, og bruker 5 minutter fra nederste til øverste stasjon på 607 moh. Kapasiteten er 50 personer pr gondol.  På toppen ligger en Mini-aktivitetspark, Fjellkafeen og Skyskraperen restaurant. I sommersesongen går det buss fra sentrum (Torgalmenningen) hver halve time til taubanen. Banen går kontinuerlig ca hvert 15 minutt i åpningstiden i lavsesongen, og hvert 5 minutt i høysesongen.

Aktiviteter:
Miniaktivitetspark: aktivitetene består av en Tuftepark med fem apparater og en hinderløype. En Tuftepark er en treningspark med høy sosial faktor. La hele familien prøve seg! Hinderløypa består av stokker på langs og ned i bakken som utfordrer balanse og konsentrasjon. Her kan selv de aller minste forsøke seg, nok helst med litt voksenstøtte.

Naturstier: fra toppen går det flere stier til nærliggende vann, inn over vidden eller ned til sentrum. Sherpaer fra Nepal har bygget en 750 meter lang trappesti fra Steien i Skiveien opp Skaret til Ulriken som gjør gåingen lettere og som samtidig er et flott skue.

Fjelltoppbevis: barn som går Ulriken opp, eller går turen over Vidden, får et Fjelltoppbevis.

Zip-line: Bergen Base Camp drifter en zip-line fra april til oktober, som er åpen for alle. Den starter like under terrassen på restauranten og slutter 300 meter nedenfor. Farten når over 90 km/t. Minste alder 8 år, største vekt 100 kg. Se info om ziplinen på Ulriken.

Ulriken har noe vilt over seg, og ligger høyt, mens Bergens andre populære utfartsmål, Fløyen og Fløibanen, er mer bynært. 

Arrangementer hos Ulriken taubane

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.