Museet Gamle Vossebanen

Gamle Vossebanen er den eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner. Toget kjører hver søndag fra midten av juni til midten av september de 18 kilometerne mellom Garnes og Midttun. Turene følger faste rutetider og er åpne for alle.

 Veterantog med damplokomotiv og teakvogner

Tore Sætre, CC BY-SA-4.0

 Veterantog med damplokomotiv og teakvogner

Tore Sætre, CC BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Gamle Vossebanen er den eneste bevarte veteranjernbane på hovedlinje med damplokomotiv og teakvogner. Toget kjører hver søndag fra midten av juni til midten av september de 18 kilometerne mellom Garnes (Arna) og Midttun. Turene følger faste rutetider og er åpne for alle. Spisevognen, om går under NSB sitt gamle varemerke, Norsk Spisevognselskap, er en opplevelse i seg selv, og har sin egen facebookside.

Under oppholdet på Garnes kan en nyte en landlig stasjon med egen stasjonskafé og suvenirutsalg. Kafeén er åpen før og etter avgang, og i pausen mellom søndagstogene. I Godshuset på stasjonen har man gjenskapt miljøet fra en typisk godsekspedisjon. Det er også adgang til verkstedet og restaureringsarbeidet. Rundt om på stasjonsområdet er det satt ut bord og benker. Garnes stasjon er et nasjonalt fredet kulturminne, like ved er det badeplass og friluftsområde.

Mysterietogene er en vinner hos barna (utsatt inntil videre!). Det er er et samarbeide med teatergruppen Tidsreiser, som arrangerer spennende mysterier for barna ombord på toget. Og "dem finner på mye sprell" under reisen. Til stor fryd for de minste. Ta med barna på en reise tilbake i tid og opplev et spennende detektivmysterium!

Gamle Vossebanen ble fredet av Riksantikvaren i 2016 "som en representant for NSBs jernbane i et vestnorsk fjordlandskap hvor også dampbåttrafikken og postveiene inngikk i samferdselsstrukturen. Ved fredningen av Gamle Vossebanen sikres en jernbane som viser infrastruktur og trasévalg både fra tiden som smalsporet og normalsporet jernbane, og hvor samspillet mellom vestnorsk fjordlandskap og ingeniørkunst er flettet sammen på en unik måte" (fra Gamle Vossebanens hjemmeside).

Tur/retur:
Barn under 4 år gratis
Barn (4-15 år) kr 120
Voksen kr 240

Billetter må kjøpes på forhånd via TicketCo

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

11/6 - 10/9: hver søndag (og utvalgte lørdager) avgang med damplokomotiv og teakvogner fra Garnes til Midtun og retur

Spisevognen er med på alle avganger i perioden 19/6 - 13/8. Man reserverer plass samtidig med billettkjøp

Juletog i desember

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Museet Gamle Vossebanen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen