Tekstilindustrimuseet - Salhus Tricotagefabrik

Tekstilindustrimuseet - Salhus Tricotagefabrik har egen omvisning for barn 3-8 år hver søndag. Aktivitetsbord i kafeen med fargeblyanter, tegneark, bøker, spill mm. Kulturminneløype for barn og voksne som starter utenfor fabrikken.

Store hvite bygninger i betong på kaien ved vannet, en gang Salhus Tricotagefabrik, i dag Tekstilindustrimuseet

Peter Forras, Public Domain

Tekstilindustrimuseet, store hvitkalkede produksjonsbygninger beliggende helt ned til vannet med noen få hus og massivt fjell bakenfor, sett fra sjøen

Jenni Douglas, CC-BY 2.0

Store hvite bygninger i betong på kaien ved vannet, en gang Salhus Tricotagefabrik, i dag Tekstilindustrimuseet

Peter Forras, Public Domain

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Hver søndag er det en egen omvisning for barn 3-8 år. Barna følger "skjebnen" til sauen Bændik: Hva skjer med ulla hans? Blir ulla til tråd, og i så fall, hva skjer med tråden? Barna kan høre og se maskinene i drift mens de leter etter Bændik, som har gjemt seg på de merkeligste steder i fabrikken! Og kanskje barna også får strikke litt! Museumsbutikk.

Se hva som skjer på Tekstilindustrimuseet.

Søndagsomvisningen varer ca 30 minutter. Barna må være i følge med en voksen. I kafeen er det aktivitetsbord med fargeblyanter, tegneark, bøker, spill mm. Utvidede aktiviteter i skolenes ferier. Kulturminneløype for barn og voksne som starter utenfor fabrikken. Turen tar ca 45 minutter, kart fås i kafeen. Fin badebukt like ved museet hvor det også er et lite plaskebasseng for de minste.

Besøk i fabrikken kun i forbindelse med omvisningene, men i hele åpningstiden er det adgang til å se utstillinger i Galleri Salhus, filmfremvisning og besøke museumsbutikken. Det er mange maskiner i fabrikken som fasinerer barna, også under de vanlige omvisningene, når de får forklart hvilke klær de har vært brukt til å produsere.

Tekstilfabrikken var i drift i perioden 1859-1989 og er et av 15 nasjonale industriminner som er prioritert fredet av riksantikvaren. I toppåret 1957 var det 360 ansatte på fabrikken. Museet byttet navn fra Norsk Trikotasjemuseum til Tekstilindustrimuseet i 2020.

Museumsbesøk / museumsbesøk med omvisning i fabrikken:
Barn: gratis / gratis
Voksen: kr 110 / 200

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Onsdag til fredag: 11:00-15:00

Søndag: 12:00-16:30

Sommeråpent 1/7 - 31/8:

Onsdag til lørdag: 11:00-16:00

Søndag 12:00-16:30

Endrede åpningstider i påsken

Ordinære omvisninger onsdag til fredag 13:00, og søndager 12:00 og 15:00, ca 40 minutter + filmvisning 24 minutter. Ekstra omvisninger om sommeren

Barneomvisning med sauen Bændik for barn 3-8 år søndager 13:30-14:00. Ekstra omvisinger i vinterferien, påsken, sommerferien og høstferien

Stengt 1/1 -17/2, 1/5, 17/5, Kristi himmelfartsdag, 1. pinsedag, 14/12 - 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Tekstilindustrimuseet - Salhus Tricotagefabrik

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen