Tekstilindustrimuseet - Salhus Tricotagefabrik

Hver søndag er det en egen omvisning for barn 3-8 år. Barna følger "skjebnen" til sauen Bændik: Hva skjer med ulla hans? Blir ulla til tråd, og i så fall, hva skjer med tråden? Barna kan høre og se maskinene i drift mens de leter etter Bændik, som har gjemt seg på de merkeligste steder i fabrikken! Og kanskje barna også får strikke litt! Museumsbutikk.

Søndagsomvisningen varer ca 30 minutter. Barna må være i følge med en voksen. I kafeen er det aktivitetsbord med fargeblyanter, tegneark, bøker, spill mm. Utvidede aktiviteter i skolenes ferier. Kulturminneløype for barn og voksne som starter utenfor fabrikken. Turen tar ca 45 minutter, kart fås i kafeen. Fin badebukt like ved museet hvor det også er et lite plaskebasseng for de minste.

Besøk i fabrikken kun i forbindelse med omvisningene, men i hele åpningstiden er det adgang til å se utstillinger i Galleri Salhus, filmfremvisning og besøke museumsbutikken. Det er mange maskiner i fabrikken som fasinerer barna, også under de vanlige omvisningene, når de får forklart hvilke klær de har vært brukt til å produsere.

Tekstilfabrikken var i drift i perioden 1859-1989 og et av 15 nasjonale industriminner som er prioritert fredet av riksantikvaren. I toppåret 1957 var det 360 ansatte på fabrikken. Museet byttet navn fra Norsk Trikotasjemuseum til Tekstilindustrimuseet i 2020.

Arrangementer hos Tekstilindustrimuseet - Salhus Tricotagefabrik

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.