Smaragdgruvene

Smaragdgruvene ligger ca 1 kilometer fra tunet på Byrud Gård ved Mjøsas sydlige ende. De er de eneste av sitt slag i Nord-Europa. Det finnes i alt 12 gruveganger i området, men det er langs en strandstrekning på ca 300 meter besøkende kan finne smaragdene.

Smaragder i forskjellig størrelse og slipning liggende på en grå duk

Illustrasjonsbilde

Smaragder i forskjellig størrelse og slipning liggende på en grå duk

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Let etter ekte smaragder langs Mjøsa! Smaragdgruvene ligger ca 1 kilometer fra tunet på Byrud Gård ved den sydlige enden av vannet, og er de eneste av sitt slag i Nord-Europa. Det er 12 gruveganger i området, men det er langs en strandstrekning på ca 300 meter man kan finne steinene. Det var nemlig på stranden at stein og grus fra gruvegangene ble etterlatt. I stabburet på gården er det en utstilling av smaragder og andre mineraler som finnes i gruveområdet.

Ta med en liten spade til å grave med, en sil (gjerne melsil), og en bøtte. Fine bademuligheter på stranden, men små skarpe steiner, så badesko kan være en fordel. Det er mulig å gå inn i gruvegangene, men det er på eget ansvar, og besøkende bør bruke hjelm. Den lengste gangen er 80 meter lang.

Barn kr 60, voksen kr 120

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

15/4 - 30/9: alle dager kl 10.00-17.00

Stengt 17/5

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Smaragdgruvene

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Eidsvoll