Eidsvoll bygdetun og Okkupasjonsmuseet

Bygdetunet er et levende museum med 29 historiske bygninger, inkludert et landhandleri, storgården Oppsahl, og mer. Besøkende kan nyte aktiviteter, en kafé som selger rømmegrøt, og en utstilling om andre verdenskrig. Et flott sted for alle årstider, med aktiviteter for hele familien.

Gammel svart Singer symaskin i vinduet ut mot et tun på Eidsvoll bygdetun

Georgina 12, CC-BY-SA-3.0

Gammel svart Singer symaskin i vinduet ut mot et tun på Eidsvoll bygdetun

Georgina 12, CC-BY-SA-3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Bygdetunet består av 29 bygninger, deriblant landhandleri, storgården Oppsahl, våningshuset fra Tømte gård, småbruket Klokkerenga, husmannsplass og seter. Det er et flott sted å være sommer som vinter, med grillplass, aktivitetsløype og utescene, som alle kan benytte.

Bygdetunets venner sørger for aktiviteter på museet i åpningstiden om sommeren. De driver kafeen med rømmegrøtsalg hver søndag, resten av dagene er det begrenset utsalg i Landhandleriet. Hele sommeren er det dyr på museet: griser, sauer og høns.

Se hva som skjer på Eidsvoll museums besøkssteder.

Okkupasjonsmuseet holder til i et ombygd båthus på bygdetunet. Utstillingen forteller om andre verdenskrig i Eidsvolltraktene, blant annet om motstandsarbeid og dagliglivet under krigen. Åpent for omvisninger i bygdetunets åpningstider om sommeren, resten av året etter avtale.

Omvisning i åpningstiden i sommersesongen: barn kr 35, voksen kr 70. Omvisningene omfatter bygdetunet og okkupasjonsmuseet

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Adgang til området hele døgnet, hele året

Omvisning og kiosk/kafé 3/6 - 20/8: onsdag til søndag kl 12.00-16.00.

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Eidsvoll bygdetun og Okkupasjonsmuseet

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Eidsvoll