NTNU Vitenskapsmuseet

Vitenskapsmuseet har to utstillingsbygninger, hovedbygget Gunnerushuset og Suhmhuset, med til sammen et titalls utstillinger innen for arkeologi og kulturhistorie, og om dyr og natur. Flere av dem med særlig fokus på familier og barn. Bygningene er adskilt, men ligger i samme kvartal. Museumsbutikk.

Se under Arrangementer nederst (familiearrangementer) eller se alle arrangementer på NTNU Vitenskapsmuseet.

I den spektakulære utstillingen "Neandertalerne" i Gunnerushuset opplever besøkende en verden med mammuter, hulebjørn og flere menneskearter. Neandertalerne var intelligente mennesker. Med avanserte jaktteknikker og godt samarbeid felte de svære dyr som mammut og ullhåret neshorn. De overlevde i over 300 000 år, i et gigantisk område. Møt dem i utstillingen! Utstillingen står til 25/2-2024.

Middelalderutstillingen på andre etasje i Suhmhuset er en fast utstilling som viser Trondheim for 800 år siden. Byens første handelsgate, Kaupmannastretet, er gjenskapt med hus og gater i tilnærmet full størrelse. Det er utstilt mange godt bevarte gjenstander, de er funnet i fuktig jord med nærmest konserverende egenskaper. I første etasje kan man møte en kvinne fra 1300-tallet, gjenskapt nesten "levende". Stor sølvskatt og Kulisteinen, en runestein som betegnes som Norges dåpsattest. Besøk museet og finn ut hvorfor! Utstillingen passer godt for familier.

Temporære utstillinger i løpet av året.

Arrangementer hos NTNU Vitenskapsmuseet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.