Escape Room Kristiansand

Escape Room Kristiansand tilbyr seks forskjellige spill inne, fordelt på to adresser, og et ute i Kristiansand sentrum. Fire av spillene inne egner seg for familier. Barn under 14 år må være i følge med en voksen inn i rommet. Barn fra og med 12 år kan delta aktivt i spillet, mens barn på 10-11 år trenger litt mer støtte fra voksne. Det er 15 minutter introduksjon og 60 minutter spilletid.

Hva er Escape Rooms? Det finnes ingen god oversettelse på konseptet «escape room». I korthet går det ut på at en gruppe, minimum to personer, låses inn i et rom fylt med gåter som må løses innen en gitt tid, som regel 60 minutter, for å klare å slippe ut i tide. For å løse gåtene må deltakerne finne ledetråder, som i noen «escape rooms» hovedsakelig finnes gjennom dataspill-løsninger, og i andre gjennom observasjon av gjenstander i rommet og praktiske oppgaver.

Løsningene kan for eksempel være å finne frem til en tallkombinasjon som åpner låsen til neste oppgave, eller tittelen på en bok som neste oppgave er gjemt i. Ved å gå fra gåte til gåte er deltakerne med i en historie, og alle «escape roms» har flere historier å velge mellom, eller utvikler nye, så deltakerne kan komme igjen flere ganger. To grupper kan spille mot hverandre eller deltakerne i en gruppe er motstandere. Hvis deltakerne står fast, kan spillstyrerne gi et hint. Familier kan ha mye moro i et escape room!

Spillene foregår på to forskjellige adresser i Kristiansand. Tre av dem er betegnet familievennlige:

Festningsgata 52:
Escape The Gallows: deltakerne er satt i en fengselcelle i 1238, etter anklager om å ha konspirert mot kongen. Det gjelder å rømme så fort som mulig ... Det er mørkt og litt ubehagelige "fengselslyder", men de er ikke laget for å skremme.

Kirkegata 6:
Rocket 1987: en ukjent terroristgruppe har brutt seg inn i en sovjetisk bunker i Kasakhstan. Missilen er skutt opp og dersom den ikke stoppes, vil den om ca 60 minutter eksplodere over en europeisk storby. Kan dere stoppe raketten før den når sitt mål?

Wonderland: På en tur i skogen kommer deltakerne over inngangen til et magisk land. Deltakerne er ikke akkurat velkomne, og det gjelder å unngå å bli fanget av den onde dronningen.

Arrangementer hos Escape Room Kristiansand

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.