D/S Hestmanden Norsk Krigsseilermuseum

Skipet D/S Hestmanden overlevde 1. og 2. verdenskrig, og er det eneste gjenværende av ca 1000 norske skip som seilte under Nortraship. I skipet er det utstillinger til ære for de mange tusen sjømenn som omkom under verdenskrigene. Det er også mulig å besøke broen, se kapteinslugaren, aktersalongen og andre deler av skipet. Skipet gjennomgikk restaurering i flere tiår før det åpnet som museumsskip i 2017, og er fullt seilingsdyktig. Når skipet ikke er på tokt ligger det ved kai på Bredlasholmen Dokk og Fartøyvernsenter utenfor Kristiansand.

Skipet er en spennende opplevelse for barn i alle aldre, men utstillingene i D/S Hestmanden Norsk Krigsseilermuseum fremre lasterom, og filmvisningene der og på hoveddekket passer best for de litt større barna. Til gjengjeld er det viktig historiefortelling. I lasterommet, som er stort, vises filmen "Marerittet" på veggene rundt publikum. Filmen følger en ung førstereisgutt og noe av det han opplevde under 2. verdenskrig. Gjennom de digitale loggbøkene, i form av interaktive skjermer, på hoveddekket, som er under skipets åpne dekk, kan man se en dokumentar om krigsseilerne og høre noen av dem fortelle sin historie.

Nortraship var flåten på ca 1000 norsk skip som ble styrt av den norske eksil-regjeringen i London under 2. verdenskrig. D/S Hestmanden er det eneste gjenværende skipet fra denne flåten. Mange ble senket under krigen, med tap av mange norske sjømenn, andre av skipene gikk senere tapt, eller ble hugget opp. D/S Hestmanden fyller derfor rollen som museum for historien, og minnesmerke for krigsseilerne, derav Norsk Krigsseilermuseum.

Arrangementer hos D/S Hestmanden Norsk Krigsseilermuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.