Norsk Luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø har Nordens største utstilling av militære og sivile fly. Museet har også mange spennende gjenstander utenom flyene. Nedlastbar app som gir en helt ny museumsopplevelse. Flysimulator.

En flycockpit sett bakfra med utsikt mot himmelen gjennom vinduene

Illustrasjonsbilde

Den militære utstillingshallen på Norsk Luftfartsmuseum med mange fly og andre gjenstander utstilt med belysning som fokuserer på det enkelte fly

Soldatnytt, CC-BY 2.0

En flycockpit sett bakfra med utsikt mot himmelen gjennom vinduene

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Norsk Luftfartsmuseum har Nordens største utstilling av militære og sivile fly, som forteller om norsk luftfartshistorie gjennom mange tiår. Museet har også mange spennende gjenstander utenom flyene. Nedlastbar app som gir en helt ny museumsopplevelse. Flysimulator. Kafé.

Se hva som skjer på Norsk Luftfartsmuseum.

Museet har militære og sivile utstillinger og en Avinor utstilling. Utstillingen med militære fly har 25 fly og helikoptre utstilt, blant dem en restaurert Messerschmitt BF-109, som det finnes få av i verden i dag. Den sivile utstillingen har 17 fly og helikoptre utstilt, blant annet Norges første mikrofly, som ligner på en motorisert hangglider med hjul, og Norges første politihelikopter. De største gjenstandene, som radar, brannbil mm, forteller om luftfarten på bakken, og tilhører Avinor samlingen.

Museet samarbeider med Newton Flight Academy om å tilby en flysimulator-opplevelse. Tillatt for alle aldre, men barn under 12 år må "fly" sammen med en voksen. Det er plass til to personer i simulatoren på hver tur. I den interaktive utstillingen "Bli pilot" kan besøkende i alle aldre teste pilotegenskapene. og kanskje konkurrere med familie og venner om hvem som klarer seg best? For de minste er det et bord med FlyLEGO.

Norsk Luftfartsmuseums app kan lastes ned på AppStore eller Google Play. Appen gjør det mulig å oppleve utstillingen på helt nye måter, blant annet med bilder og historier om flyene man ikke får se og høre i utstillingen. Appen viser også forskjellige løyper gjennom museet, tilpasset sesongen.

Barn under 4 år gratis
Barn / ungdom (4-16 år) kr 90
Voksen kr 175
Familie (2 voksne + barn) kr 450

Salg av årskort

Prøv en flysimulator på Newton Flight Academy (barn under 12 år må fly sammen med en voksen), må bookes på forhånd, minimum 2 personer:

"Flypakken":
Inngangsbillett til museet + en flytime (30 minutter) for 2 personer kr 650

"Familiepakken":
Inngangsbillett til museet for voksne med barn (inntil 4 personer) + en flytime (60 minutter, 2 personer om gangen)

"Bli pilot":
Inngangsbillett til museet + test i "Bli pilot" utstillingen + en flytime (60 minutter)

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Mandag til fredag: 10:00-16:00

Lørdag og søndag: 11:00-17:00

Sommeråpent 1/6 - 31/8: alle dager 10:00-18:00

I sommersesongen er det omvisning i utstillingene flere ganger om dagen. Omvisningen varer ca 1,5 timer og er inkludert i inngangsbilletten

Endrede åpningstider i påsken og på åpne helligdager i mai

NB: den militære utstillingshallen stengt fra 1/11 - 31/12 2023 på grunn av vedlikehold. Den sivile utstillingen, "Bli pilot", tårn og kafé er åpne

Hele museet er stengt på grunn av vedlikehold og rengjøring 1/1 -27/1 2024

Stengt 1/1, Skjærtorsdag og Langfredag i påsken, 1/5, 17/5, 24 - 26/12, 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Norsk Luftfartsmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bodø