Kjerringøy handelssted

Kjerringøy med sitt unike kulturminne tar besøkende med til et kulturmiljø fra 1880-tallet, som har frosset i tid. Hele 15 fredede bygninger med autentisk interiør ligger vakkert til, og tar en med på en unik tidsreise. Reisen går tilbake til nordlandsbåten og jektenes tidsalder. Innblikk i livet på et nordnorsk handelssted. Hovedhuset byr på en opplevelse av at det ble forlatt i går, med himmelsenger, nattmøbler og franske tapeter. Barna kan laste ned en app der Bædi og Børdi viser rundt, med mye sprell og tull... Museumskafe.

I naustet finner man en av de eldste bevarte nordlandsbåter fra rundt 1820-tallet. I Heimbrygga er det en maritim samling med ulike gjenstander fra båt og skip. Før man starter vandringen på museet kan man se billedspillet "Anna Elisabeth av Kjerringøy", enken som i en periode drev handelsstedet alene. I kramboden finner man enda et uberørt interiør, deler av vareutvalget fra 1800 - og første halvdel av 1900 - tallet som fremdeles står i hyllene. I tillegg er butikken full av nye nostalgiske varer og reiseminner man kan kjøpe med seg hjem.

Familien kan delta i en morsom rebus på handelstedet - Skårungen - hvor barna som deltar får diplom for godt utført arbeide og med det kvalifiserer de seg til å være med på det sagnomsuste Lofotfisket.

Arrangementer hos Kjerringøy handelssted

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.