Bymuseet i Bodø

Bymuseet i Bodø forteller om Bodø bys rike forhistorie. I et eget rom er Nord-Norges største sølvfunn fra vikingtid utstilt, funnet i 1919. I kjelleren er et spennende - fredet - tørrakvarium med utstoppet fisk. Museet har tilhold i en av de eldste bygningene i byen, bygget i 1903.

Bymuseet i Bodø i Nordlandsmuseets store gule bygning med kun en høy førsteetasje, et høyere midtparti og store buede vinduer tett rundt hele bygget

Mikkoau, CC-BY-SA 4.0

Bymuseet i Bodø i Nordlandsmuseets store gule bygning med kun en høy førsteetasje, et høyere midtparti og store buede vinduer tett rundt hele bygget

Mikkoau, CC-BY-SA 4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Bymuseet forteller om Bodø bys rike forhistorie, og byen før og under 2. verdenskrig. I et eget rom er Nord-Norges største sølvfunn fra vikingtid utstilt, funnet i 1919. I kjelleren er et spennende - fredet - tørrakvarium med utstoppet fisk. Museet har tilhold i en av de eldste bygningene i byen, bygget i 1903, og hører under Nordlandsmuseet.

For ca 1000 år siden ble en stor sølvsamling gjemt i en ur, ikke langt fra Bodø sentrum. Skatten ble gjenfunnet i 1919, og viste seg å inneholde den største ringnålen som er kjent fra vikingtiden og jernalderen. Sølvskatten kan ses i museet i en helt ny og moderne utstilling.

I museet er det bygd en gamme, og rundt gammen finnes en utstilling om samene og deres kultur. Her finnes også en sjelden runebomme. Lofotfisket har vært en viktig næring for folk i Nord-Norge. Utstillingen viser utstyr brukt på fisket og hvordan familien hjemme levde. Bygrensen gikk to gater bak museet. Dette kan ses i museet. I tillegg temporære utstillinger.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Stengt for ombygning. Åpner igjen i 2024

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Bymuseet i Bodø

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bodø