Norges Fiskerimuseum

Et museum for hele familien, plassert i historiske sjøboder i Sandviken ved Bergen. Museet har fire faste utstillinger med mange barneaktiviteter. Utstillingene handler om selfangst, hvordan vi tar vare på ressursene i havet, historien om fisket langs kysten.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Norges Fiskerimuseum.

Barna lar seg fasinere av utstillingen "Verden under vann", med høyteknologisk utstillingsdesign og stemningsfull scenografi, og spillopplevelsen Fin City, et virtuelt spill med læring om norsk sjømat. Konkurrer om flest poeng, og se om du klarer å få en plass på poenglisten som henger på museet?

Andre barneaktiviteter er jakten på Silja Sild, prøve fiskelykken på loftet, hilse på Krabben Oluf, og et kjempestort puslespill, som, hvis det blir satt riktig sammen, viser verdenskartet. I sommermånedene kan man leie kajakk og padle sammen med museets guide, eller leie robåt. Begge aktiviteter er veldig populære. Barna kan låne artskart i resepsjonen, gå ned i fjæra og studere sjødyrene. Man kan også låne bøtte og krabbefiskestang.

Museet ligger i en av de gjenværende sjøbodene i Sandviken. Rett utenfor museet ligger Norges største veteranbåthavn, fra gamle hvalfangstbåter til robåter. Sjøbodene ble bygget slik at de på 1700-tallet hadde enkel tilkomst med båt fra flere sider. Gå på oppdagelsesferd i og rundt det historiske bygget og se hvorfor Sandviken ble kalt «Nordens Venezia».

I gangavstand, 5 minutter fra fiskerimuseet, ligger Storeblå visningssenter for havbruk. Her kan man bli bedre kjent med havbruksnæringen og hva den betyr for Norge spesielt, og verden generelt. Og søke etter svar på spørsmålene om havbruk er bærekraftig, hvorfor havbruk er viktig, og hva som kan bli fremtidens havbruk. Fra visningssenteret kan man booke båttur med en hurtiggående RIB til et havbruksanlegg utenfor Bergen. Ute på anlegget viser formidlere fra Norges Fiskerimuseum rundt og svarer på spørsmål.

Arrangementer hos Norges Fiskerimuseum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.