Konnerudgruvene

Gruven har Åpen dag arrangementer flere ganger i året, se aktivitetens facebookside for arrangementer. Gruvetoget tar besøkende 150 meter inn til Nisseplassen, derfra går man til fots 400 meter inn til Trollhallen. Ved hallen ligger "Synken", en 22 meter dyp vannfylt sjakt. Alle turer med guide. Det er også et gruvemuseum som viser gruvenes historie fra 1729 til 1913. 

Museet består av lokomotiver, vogner og utstyr og en innendørs utstilling av redskaper og mineraler. Utenom åpen dag arrangementene kan man bestille egen guidet omvisning. Hver jul er det nissetog inn i gruvene med godtepose til barna. Temperatur i gruven er ca 5 grader. Varme klær og godt fottøy (tursko / gummistøvler) anbefales. Ta gjerne med lommelykt. Gratis lån av hjelm og oljelampe.

Konnerud-området, rett sør for Drammen, er et ekte "mineralrike". Verket hadde sin storhetstid på 1700- og 1800-tallet, og sølv, bly og kobber ble hentet ut av berget sammen med mer eksotiske mineraler som vismut, arsen og kobolt. Konnerud Gruber eies i dag av Stiftelsen Konnerudverket, som har restaurert store deler av området og dermed gjort et spennende stykke gruvehistorie tilgjengelig for besøkende.

Arrangementer hos Konnerudgruvene

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.