Berger museum og Fossekleiva kultursenter

Berger er et av Norges best bevarte industrisamfunn. Opplev arbeider- og funksjonærboliger som ligger der de alltid har ligget og besøk utstillingen som forteller historien om de to fabrikkene på stedet, Berger og Fossekleven. Utstillingen viser mange spennende gjenstander fra tekstilproduksjonen, blant annet en stor vev som er istandsatt og kjører enkelte dager, og en unik samling av det suksessrike Bergerpleddet.

Fossekleiva kultursenter og museet holder til i felles lokaler, og kan sammen tilby så vel historie som kultur. Hvert år arrangeres en figurteaterfestival på høsten. Kafé og souvenirbutikk. Se arrangementer ved Fossekleiva kultursenter og Berger museum.

Berger og Fossekleven var to tekstilindustri-fabrikker i Svelvik kommune ved Oslofjorden som var i drift i perioden 1881-2002. Begge ligger ved vassdraget. I tillegg til arbeider- og funksjonærboligene kan man oppleve kirken fra 1895, gamlehjemmet, og sykestua med flere hus. Skolen er gjenreist, og selv om den i dag benyttes som bolig kompletterer den de øvrige bygningene. Brygga skal også bygges opp igjen. Berger gård ligger i nærheten, med fargerike blomsterenger, melk- og kjøttproduksjon.

Arrangementer hos Berger museum og Fossekleiva kultursenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.