Drammens Museum

Den majestetiske museumsbygningen fra 1930 ligger i en park, og skuer ut over et historisk hageanlegg og en lysgård, Marienlyst, fra slutten av 1700-tallet, et lite bygdetun, Hallingtunet, med prydeng og slåtteng, og Lychepaviljongen fra 1990. Visuelt spennende utstillinger, også for de minste. Uteaktiviteter for barna om sommeren!

Se arrangementer på Drammens Museum.

Samlingene "1900-tallet! Gjenstander for det moderne livet" og "Gjenstander for livet" i museumsbygningen viser henholdsvis utviklingen i kunsthåndverk, kunstindustri og industriell design fra slutten av 1800-tallet og frem til vår egen tid, og 1700-tallets interiør sammenlignet med borgerskapets fra samme tid. "Glimmer og gavn" viser praktstykker fra borgerhjemmet omkring 1900. 

Andre utstillinger er en samling med Nøstetangen-glass, en unik glasskulptur av den ameirkanske kunstneren Dale Chihuly, og en samling "Scandinavian Design" fra 1930-årene til ca 1960. Samlingen "Det Faste Galleriet" viser norsk malerkunst fra J.C. Dahl til i dag. Ti fargesatte kabinetter med hvert sitt kunsthistoriske miljø.

Hallingtunet består av fem laftede bygninger, noen med faste utstillinger. Ved Lychepaviljongen har museet anlagt en japansk hage. Den inneholder en åpen utsiktsveranda der publikum kan sitte under tak, og oppleve de forskjellige kvalitetene som oppstår ved skiftende årstider. Subtil belysning gjør den attraktiv for publikum også i mørketiden.

Barnas Kunstklubb arrangerer spesialomvisninger og verksted for barn i alderen 5-12 år 8 søndager i året. De voksne som følger barna, får gratis entré til utstillingene på museet.

Arrangementer hos Drammens Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.