Fløibanen og Fløyen

Kabelbanen Fløibanen til toppen av Fløyen er den mest besøkte attraksjonen i Bergen. På toppen er det flere gratis frileksområder, klatrestativer, natursti (barn 4-13 år), gratis lån av kano, SUP-brett- og sykkelutleie om sommeren, og skøyter og aking om vinteren. Fine turmuligheter, mange familieløyper.

Utsikt fra toppen av Fløyen over Bergen by med en vogn på Fløibanen til høyre i bildet

Diego Delso, CC-BY-SA-4.0

Skomakerdiket på Fløyen fotografert mot badestranden og tilkomstplassen, med et par mindre bygninger og høydedrag i bakgrunnen

Ryan Hodnett, CC-BY-SA-4.0

Føyen kafe tronende på toppen, en hvit bygning med utsikt over Bergen

Александр Спиридонов, CC-BY-3.0

Utsikt fra toppen av Fløyen over Bergen by med en vogn på Fløibanen til høyre i bildet

Diego Delso, CC-BY-SA-4.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Kabelbanen Fløibanen er den mest besøkte attraksjonen i Bergen. Turen opp til Fløyen tar 5-6 minutter. Fra toppstasjonen på Fløyfjellet er det panoramautsikt over Bergen by, havet og fjellene rundt. På fjellet er det flere gratis frileksområder, klatrestativer og natursti (barn 4-13 år). Om sommeren er det bademuligheter, kanoutlån, sykkelutleie og zipline-park. Toppstasjonen er også et godt utgangspunkt for turer, se Ti turtips for store og små.

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Fløyen.

Gratis aktiviteter:
Lekeplass: stor og fargerik, og passer for barn fra 2 år. Det er sklier, klatrestativer, husker mm., og benker og bord til voksenfølge.

Hinderløype: "Klatreleken" ligger rett ved siden av lekeplassen og er en "trolsk" installasjon med et 10,5 meter høyt klatretårn, klatreganger, rutsjebane, en liten zip-line og balansestokker. Passer for barn fra 8 år.

Fløysletten: et stort lekeområde for barn og familier. Ta med ball, kubbespill og andre leker eller bruk omgivelsene til gjemsel, sisten eller lignende. Det er plass nok.

Trollskogen: i området mellom toppstasjonen på Fløyfjellet og Fløysletten, ligger Trollskogen med Trollala aktivitetsløype, morsomme trollfigurer i tre, også noen til å klatre på, og en Bukkene-Bruse bro. På vei gjennom løypen løses forskjellige oppgaver.

Skomakerdiket: ble anlagt på 1600-tallet og demmer opp for en stor dam. Fine bademuligheter om sommeren, og kanoer gratis til låns i skolenes sommerferie og i helgene før og i slutten av skolenes høstferie. SUP-brett kan leies. Om vinteren, når isen er trygg, er det populært å stå på skøyter. Bredt anlagt gangvei rundt dammen.

Natursti: passer for barn i alderen 4-13 år. Stien har 10 poster fordelt på aktivitetsområdene på Fløyfjellet. En fin måte å bli godt kjent på Fløyen.

På Fløysletten og ved Skomakerdiket er det griller til fri avbenyttelse, det er også bålplasser med grue i midten og bord og benker til disposisjon hele året. Husk grillkull!

Se beskrivelsen av Ting å gjøre på Fløyen på Fløyens hjemmeside.

Tur/retur (1/4-3/9 / 1/10-31/3): barn under 4 år gratis / gratis, barn (4-15 år) kr 80/60, voksen kr 160/120, familie /2 voksne + 2 barn) kr 400/300, ekstra barn kr 70/55. Akebillett / dagskort om vinteren barn kr 140, voksen kr 260

Se Fløibanens hjemmeside for priser en vei, til mellomstasjon og akebillett

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Fløibanen:
Mandag til fredag: kl 07.30-23.00
Lørdag og søndag: kl 09.00-23.00

1/5 - 30/9: mandag til fredag kl 07.30-23.00, lørdag og søndag kl 08.00-23.00
15/6 - 31/8: kl 09.00-15.00 stopper banen på mellomstasjonene hver hele time, før og etter hver halve og hele time

Avgang hvert 15 minutt hele året

Fløyen:
Friluftsområde, åpent hele døgnet hele året

Fløirestauranten er STENGT for renovering frem til 1/4 2024

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Fløibanen og Fløyen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen