Fløibanen og Fløyen

Kabelbanen Fløibanen er den mest besøkte attraksjonen i Bergen. Turen opp til Fløyen tar 5-6 minutter. Fra toppstasjonen på Fløyfjellet er det panoramautsikt over Bergen by, havet og fjellene rundt. På fjellet er det flere gratis frileksområder, klatrestativer, natursti (barn 4-13 år), sykkel- og kanoutleie om sommeren, og skøyter og aking om vinteren. Kiosk suvenirbutikk og restaurant.

Om sommeren er det bademuligheter, kanoutlån, sykkelutleie og zipline-park. Om vinteren kan man gå på skøyter på Skomakerdiket når isen har lagt seg, eller gå på ski i preparerte løyper, eller ake ned fra fjellet når det er nok snø. FløyenKids arrangerer organiserte aktiviteter for barn i skoleferiene og enkelte helger.

Gratis aktiviteter:
Lekeplass: stor og fargerik, og passer for barn fra 2 år. Det er sklier, klatrestativer, husker mm., og benker og bord til voksenfølge.

Hinderløype: "Klatreleken" ligger rett ved siden av lekeplassen og er en "trolsk" installasjon med et 10,5 meter høyt klatretårn, klatreganger, rutsjebane, en liten zip-line og balansestokker. Passer for barn fra 8 år.

Fløysletten: et stort lekeområde for barn og familier. Ta med ball, kubbespill og andre leker eller bruk omgivelsene til gjemsel, sisten eller lignende. Det er plass nok.

Trollskogen: i området mellom toppstasjonen på Fløyfjellet og Fløysletten, ligger Trollskogen med Trollala aktivitetsløype, morsomme trollfigurer i tre, også noen til å klatre på, og en Bukkene-Bruse bro. På vei gjennom løypen løses forskjellige oppgaver.

Skomakerdiket: ble anlagt på 1600-tallet og demmer opp for en stor dam. Fine bademuligheter om sommeren, og kanoer gratis til låns i skolenes sommerferie og i helgene før og i slutten av skolenes høstferie. Om vinteren, når isen er trygg, er det populært å stå på skøyter. Bred anlagt gangvei rundt dammen.

Natursti: passer for barn i alderen 4-13 år. Stien har 10 poster fordelt på aktivitetsområdene på Fløyfjellet. En fin måte å bli godt kjent på Fløyen.

På Fløysletten og ved Skomakerdiket er det griller til fri avbenyttelse, det er også bålplasser med grue i midten og bord og benker til disposisjon hele året. Husk grillkull!

Turer: på Fløyens hjemmeside finner man 9 turtips med utgangspunkt i, og retur til, toppstasjonen på Fløyfjellet. Varighet fra 1,5 - 4 timer, lengde 3,5 - 7 kilometer, og vanskelighetsgrad fra lett til middels/ krevende.

Arrangementer hos Fløibanen og Fløyen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.