Escape Bryggen

Escape Bryggen har et lokale på Bryggen i Bergen med flere escape room. De tilbyr også hjemmespill, som kombinasjon av pusslespill og video, et utendørs spill sentrert omkring bryggene (Cityhunt), og et mobilt spill som kan bestilles til egne lokaler (Invasion). 2-5 spillere pr escape room på bryggen, men 4-10 spillere hvis lagkonkurranse. Arrangøren anbefaler nedre grense 10 år hvis barna skal kunne delta aktivt.

"Hanseaticus" er et spill med lav vanskelighetsgrad, som egner seg for familier. To lag kan spille mot hverandre, i hvert sitt rom, og med de samme utfordringene. "La Diva Supernova" er litt vanskeligere, men passer også for familier. Det vanskeligste, og skumleste er "Varg Veum: Last Rites". Alle spillene har en maksimumlengde på 60 minutter, men klarer deltakerne å løse gåtene i escape rommet, finner de nøkkelen før tiden er gått.

Desto mindre barna er, desto mer støtte trenger de fra voksne for å løse oppgavene.

Det finnes ingen god oversettelse på konseptet «escape room». I korthet går det ut på at en gruppe, minimum to personer, låses inn i et rom fylt med gåter som må løses innen en gitt tid, som regel 60 minutter, for å klare å slippe ut i tide. For å løse gåtene må deltakerne finne ledetråder, som i noen «escape rooms» hovedsakelig finnes gjennom dataspill-løsninger og i andre gjennom observasjon av gjenstander i rommet og praktiske oppgaver, men det aller viktigste er å samarbeide sammen som en familie for å løse alle gåtene før tiden renner ut. Løsningene kan for eksempel være å finne frem til en tallkombinasjon som åpner låsen til neste oppgave, eller tittelen på en bok som neste oppgave er gjemt i. Ved å gå fra gåte til gåte er deltakerne med i en historie og alle «escape roms» har flere historier å velge mellom. To grupper kan spille mot hverandre eller deltakerne i en gruppe er motstandere. Familier kan ha mye moro i et escape room!

Rommene overvåkes til enhver tid, skulle det oppstå en situasjon, eller en av spillerne føler seg ukomfortabel, så kan man forlate rommet når som helst.

Arrangementer hos Escape Bryggen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.