Escape Bryggen

Escape Bryggen holder til på Bryggen i Bergen og tilbyr spill innendørs og utendørs. De to escape room spillene innendørs med lavest vanskelighetsgrad, "Hanseaticus", der alle er i samme rom, og "VS Mode", der to lag spiller mot hverandre i hvert sitt rom, egner seg for familier. Utendørsspillet "City Hunt - Det store kuppet" foregår i sentrum, med bruk av mobiltelefon.

Alle spillene har en maksimumlengde på 60 minutter. Utfordringen for escape room spillene er å løse gåtene innen tiden er gått, finne nøkkelen, og komme seg ut av rommet. Desto mindre barna er, desto mer støtte trenger de fra voksne for å løse oppgavene. Arrangøren anbefaler nedre grense 10 år hvis barna skal kunne delta aktivt. Utendørsspillet "City Hunt" er et annet konsept med mer bevegelse og opplevelse, så her kan også mindre barn delta. Oppgaven er å løse gåtene for å stoppe Professor M fra å begå flere kriminelle handlinger i Bergen by!

Det finnes ingen god oversettelse på konseptet «escape room». I korthet går det ut på at en gruppe, minimum to personer, låses inn i et rom fylt med gåter som må løses innen en gitt tid, som regel 60 minutter, for å klare å slippe ut i tide. For å løse gåtene må deltakerne finne ledetråder, som i noen «escape rooms» hovedsakelig finnes gjennom dataspill-løsninger og i andre gjennom observasjon av gjenstander i rommet og praktiske oppgaver, men det aller viktigste er å samarbeide sammen som en familie for å løse alle gåtene før tiden renner ut. Løsningene kan for eksempel være å finne frem til en tallkombinasjon som åpner låsen til neste oppgave, eller tittelen på en bok som neste oppgave er gjemt i. Ved å gå fra gåte til gåte er deltakerne med i en historie og alle «escape roms» har flere historier å velge mellom. To grupper kan spille mot hverandre eller deltakerne i en gruppe er motstandere. Familier kan ha mye moro i et escape room!

Rommene overvåkes til enhver tid, skulle det oppstå en situasjon, eller en av spillerne føler seg ukomfortabel, så kan man forlate rommet når som helst.

Arrangementer hos Escape Bryggen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.