Schøtstuene og Det Hanseatiske Museum

Det Hanseatiske Museum er stengt på grunn av ombygning, og åpner først for publikum i 2026. Noen av gjenstandene kan i mellomtiden ses i Schøtstuene.

Schøtstuene og Det Hanseatiske Museum tar for seg livet slik det artet seg for de tyske kjøpmennene fra Hansaforbundet. Schøtstuene består av fire stuer og to ildhus, og er unike i verdenssammenheng. I stuene møttes hanseatene for å spise og drikke. Gjennom et glassgulv i et av ildhusene kan man se rester av Bergens middelalderruin, fra ca 1280.

Aktiviteter for barn hele året er skattejakt og omvisning for barnefamilier, begge med utgangspunkt i Schøtstuene. Skattekartet kjøpes i stuenes åpningstid, men jakten foregår ved hjelp av mobil og QR-koder på Bryggen, uavhengig av åpningstiden. Skattekartet er inkludert i voksenbilletten, eller selges separat for kr 50. Ta med egen blyant/penn.

Familieomvisningene er beregnet på barn 5-12 år, under overskriften "Bryggens hemmeligheter". Omvisningen starter på Schøtstuene og fortsetter på Bryggen.

Om sommeren er det i tillegg barneaktiviteter i Schøtstuenes hage, der man også kan nyte medbrakt matpakke. Adgang til hagen er gratis. Pop-up teater på torsdager, fredager og lørdager mellom kl 11.00 og 13.00.

Arrangementer hos Schøtstuene og Det Hanseatiske Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.