Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene

Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene tar for seg livet slik det artet seg for de tyske kjøpmennene fra Hansaforbundet. Det Hanseatiske Museum er stengt på grunn av ombygning, og åpner først for publikum i 2026, men noen av gjenstandene kan i mellomtiden ses i Schøtstuene. Schøtstuene består av fire stuer og to ildhus, og er unike i verdenssammenheng. I stuene møttes hanseatene for å spise og drikke. Gjennom et glassgulv i et av ildhusene kan man se rester av Bergens middelalderruin, fra ca 1280.

Se under Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller se alle arrangementer i Schøtstuene.

Aktiviteter for barn hele året er skattejakt og omvisning for barnefamilier, begge med utgangspunkt i Schøtstuene. Skattekartet kjøpes i stuenes åpningstid, men jakten foregår ved hjelp av mobil og QR-koder på Bryggen, uavhengig av åpningstiden. Skattekartet er inkludert i voksenbilletten, eller selges separat for kr 50. Ta med egen blyant/penn.

Omvisningene for barnefamilier er beregnet på barn 5-12 år og arrangeres lørdager og søndager kl 14.00. Prøv aktiviteter som å se og lukte på tørrfisk og finne skjulte bumerker. Omvisningen starter på Schøtstuene og fortsetter på Bryggen.

Arrangementer hos Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.