Brekke Museum og Brekkeparken

Brekke Museum og Brekkeparken er kjent for herregården Søndre Brekke, et friluftsmuseum med bondestuer og andre mindre bygg, blomsterprakt, andedam, lekeplass, Brekkeparken kafé og utstillingsbygget VEV. Om sommeren er det aktiviteter for barn hver helg.

Søndre Brekke gård, et staselig gammelt herskapshus i beige farge med hvite søyler, sidebygninger og gjerde foran gårdsplassen, og en del Brekke museum

Bitjungle, CC-BY-SA 3.0

Søndre Brekke gård, et staselig gammelt herskapshus i beige farge med hvite søyler, sidebygninger og gjerde foran gårdsplassen, og en del Brekke museum

Bitjungle, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Brekkeparken er kjent for herregården Søndre Brekke, et friluftsmuseum med bondestuer og andre mindre bygg, utstillinger, blomsterprakt, andedam, lekeplass og Brekkeparken kafé. Mange positive anmeldelser på TripAdvisor! Om sommeren er det aktiviteter for barn hver helg, og parkdetektivmysterie for barn på lørdager!

Administrasjons- og utstillingsbygget, VEV, i hjørnet av Brekkeparken har glassfasader i første etasje med utsikt over parken. Kafé og museumsbutikk. Det er uteservering om sommeren med god utsikt over parken og Skien. I kjelleren er det 1500 m2 med utstillingslokaler som brukes til å stille ut gjenstander museet har i magasinene.

Utstillingen "Alt dette er ditt" i utstillingslokalene i kjelleren på VEV viser gjenstander museet har samlet gjennom årene. Noen gjenstander har kanksje ikke blitt vist for publikum på over 100 år, mens andre ting har vært vist før, og noe har vært på utlån til andre museer i lang tid. Utstillingen er delt inn i flere rom på totalt 500 m2, og hvert rom gir en unik opplevelse. Særlig skuffene og skapene i det hemmelige rommet vekker barnas nysgjerrighet!

I Under trappa er "Karsten og Petras lekeutstilling". Der kan barn leke i Duestien barnehage , lese Karsten og Petra bøker, tegne og bygge teppehytter. Man kan også se en film med intervju av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt, forfatterne bak Karsten og Petra bøkene som kom ut for første gang i 1992. Skiensforfatteren Bringsværd kommer også med sitt syn på en annen kjent Skiensforfatter, nemlig Henrik Ibsen. Et av formålene med utstillingen er å skape både leselyst og skrivelyst hos barn.

Det er omvisninger i hovedhuset på Søndre Brekke om sommeren. Niels Aall var handelsminister under forhandlingene om grunnloven på Eidsvoll i 1814, og fortellingen om hans rolle blir formidlet på Brekke Museum. Han kjøpte Søndre Brekke i 1810 og solgte prakteiendommen til sin sønn Hans Aall i 1830. Gården har huset flere fine, tradisjonsrike familier fra Skien. I et stort tilbygg til herregården er det flere spennende utstillinger. Og så er det historien om «Den grå dame» – en gjenganger som vekker stor interesse hos publikum, og som mange hevder å ha sett opp gjennom årene.....

Brekkeparken er inspirert av engelsk landskapsstil og omkranser herregården. Bygningene i friluftsmuseet i Brekkeparken representerer Telemarks kulturhistorie, og forteller om boforhold og byggeskikk i Telemark. Det er ca 20 bygg med mange og spennende historier, det eldste fra 1584. Parken er åpen for publikum hele sommersesongen. I mai blomstrer 27.000 tulipanløker i parken.

Inngang til museet/omvisning:
Barn under 3 år gratis
Barn kr 40
Voksen kr 100

Salg av årskort

Inngang til Brekkeparken er gratis

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Brekkeparken:
Øvregateporten er åpen alle dager 10:00-19:00. Parken er lyssatt

Brekke Museum (Søndre Brekke gård) og bondestuene:
Torsdag til søndag: 11:00-16:00

Sommeråpent 1/5 - 31/8: tirsdag til søndag 11:00-17:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Brekke Museum og Brekkeparken

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Skien