Brekke Museum og Brekkeparken

Brekkeparken er kjent for herregården Søndre Brekke, et friluftsmuseum med bondestuer og andre mindre bygg, utstillinger, blomsterprakt, andedam, lekeplass og Brekkeparken kafé. Mange positive anmeldelser på TripAdvisor! Om sommeren er det aktiviteter for barn hver helg.

Sommeren 2022 vises utstillingen "Alt dette er ditt" i utstillingslokalene i kjelleren på Telemark Museums nye administrasjonsbygg i et hjørne av Brekkeparken. Mye av det som vises i utstillingen har ikke blitt vist fram for publikum på over 100 år, mens andre ting har vært vist før, og har også vært på utlån til andre museer i lang tid. Utstillingen er delt inn i flere rom på totalt 500 m2, og hvert rom gir en unik opplevelse. Særlig skuffene og skapene i det hemmelige rommet vekker barnas nysgjerrighet!

Det er omvisninger i hovedhuset på Søndre Brekke om sommeren. Niels Aall var handelsminister under forhandlingene om grunnloven på Eidsvoll i 1814, og fortellingen om hans rolle blir formidlet på Brekke Museum. Han kjøpte Søndre Brekke i 1810 og solgte prakteiendommen til sin sønn Hans Aall i 1830. Gården har huset flere fine, tradisjonsrike familier fra Skien. I et stort tilbygg til herregården er det flere spennende utstillinger. Og så er det historien om «Den grå dame» – en gjenganger som vekker stor interesse hos publikum, og som mange hevder å ha sett opp gjennom årene.....

Brekkeparken er inspirert av engelsk landskapsstil og omkranser herregården. Bygningene i friluftsmuseet i Brekkeparken representerer Telemarks kulturhistorie, og forteller om boforhold og byggeskikk i Telemark. Det er ca 20 bygg med mange og spennende historier, det eldste fra 1584. Parken er åpen for publikum hele sommersesongen. I mai blomstrer 27.000 tulipanløker i parken.

Administrasjons- og utstillingsbygget, VEV, i hjørnet av Brekkeparken har glassfasader i første etasje med utsikt over parken. Kafé og museumsbutikk. Det er uteservering om sommeren med god utsikt over parken og Skien. I kjelleren er det 1500 m2 med utstillingslokaler som brukes til å stille ut gjenstander museet har i magasinene.

Arrangementer hos Brekke Museum og Brekkeparken

11:00
27
Nov
2022

Julemarked i Brekkeparken

Salg av lokalmat, kunst og håndverk, underholdning og aktiviteter. Barna kan velge mellom flere juleverksteder. Omvisning i stuene. Juletreet tennes kl 16.00.