Bergen botaniske hage og Arboretet på Milde

Bergen botaniske hage, og Arboretet, ligger i naturskjønne omgivelser på Milde sør for Bergen, i alt ca 600 mål. Det er mange turveier, stier, gapahuker og tilrettelagte aktiviteter i parken. I friluftsområdene Grønevika og Sandholna er det gode badeplasser. Kafé i Arboretet (Blondehuset) og botanisk hage (Icookpopup café) som er åpne i helger og på helligdager fra påske og ut september.

Se arrangementer i Bergen botniske hage og Arboretet på Milde.

Våren og sommeren er høytid for spiring og blomstring i den botaniske hagen, men hele året gir hagen opplevelser til de besøkende. I alt kan man oppleve 5000 planteslag fra hele verden, herunder Norges største rosesamling og Nordens største Rhododendronsamling.

Trær og busker i Arboretet er ordnet i tre grupper: etter hvordan de er beslektet med hverandre, etter hvordan de tematisk kan sies å høre sammen, eller etter geografisk samling, det vil si etter et område de kommer fra. Det går en natursti på 1,5 km gjennom arboretet. Det er 17 poster med spørsmål underveis, og med hjelp av et løypekart, som man finner der naturstien starter, kan man få testet plantekunnskapene sine.

For de mindre barna er hinderløypen ved Grønevika populær. Den består av elementer som klatrevegg, balansestokk, lekedyr og annet, alt laget av tre.

Veksthuset i botanisk hage dekker 1.200 m2 og er fødestuen til planter og vekster i så vel Arboretet som i Botanisk hage. Åpent ved noen arrangementer.

Arboretet og Bergen botaniske hage på Milde, og Muséhagen på Nygårdshøyden i Bergen sentrum, hører inn under de naturhistoriske samlinger ved Universitetsmuseet i Bergen.

Arrangementer hos Bergen botaniske hage og Arboretet på Milde

12:00
02
Jun
2024

Arboretets dag

Familiearrangement! Aktivitetsløype for barn, underholdning, utstillere, salg av planter og kunst med mer, i en fin ramme av rhododendronblomstring.