Botanisk hage og Arboretet - Bergen

Botanisk hage og Arboretet ligger i naturskjønne omgivelser på Milde sør for Bergen, i alt ca 600 mål. Det er mange turveier, stier, gapahuker og tilrettelagte aktiviteter i parken. I friluftsområdene Grønevika og Sandholna er det gode badeplasser. Kafeen i Blondehuset er åpen i helger og på helligdager.

Våren og sommeren er høytid for spiring og blomstring i den botaniske hagen, men hele året gir hagen opplevelser til de besøkende. I hagen kan man oppleve 5.000 planteslag fra hele verden, herunder Norges største rose-, og Nordens største Rhododendron, -samling. Trær og busker i Arboretet er ordnet i tre grupper: etter hvordan de er beslektet med hverandre, etter hvordan de tematisk kan sies å høre sammen, eller etter geografisk samling, det vil si etter et område de kommer fra. Det er også en skog helt ut mot strandbergene.

Gjennom arboretet går det en natursti, og med hjelp av et løypekart kan man få testet kunnskapene sine. For de mindre barna er hinderløypen ved Grønevika populær. Den består av "apparater" som klatrevegg, balansestokk, lekedyr og annet, alt laget av tre Veksthuset i botanisk hage dekker 1.200 m2 og er fødestuen til så vel Arboretet som Botanisk hage. Der foregår planteproduksjonen, foruten at det inneholder en samling av historiske veksthusplanter i Norge, og en fikensamling. Blondehuset med den historiske hagen er et populært samlingssted for besøkende i Arboretet.

Botanisk hage og arboretet, og Muséhagen på Nygårdshøyden i Bergen sentrum, hører inn under de naturhistoriske samlinger ved Universitetsmuseet i Bergen.

Arrangementer hos Botanisk hage og Arboretet - Bergen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.