Bergens Sjøfartsmuseum

Museet forteller gjennom gjenstander, skipsmodeller, illustrasjoner, film og bilder Norges, og spesielt Bergens, sjøfartshistorie fra de eldste tider til i dag. En tur gjennom museet spenner fra skipsfartens begynnelse til dagens offshoreindustri. Audioguide. Museet har en liten museumsbutikk, primært med utsalg av maritim litteratur, og kafé.

Det er arrangementer for barn og barnefamilier i helger og skoleferier. Se under Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller se hele programmet for Bergens Sjøfartsmuseum.

Utstillingen er oppdelt i avdelinger som viser skipsfarten i sin tid: vår eldste skipsfart, 1600- og 1700-tallet, seilskutetiden, skoleskipene, bruksbåter, treskipsbygging, dampskip, skips- og maskinbygging, kyst- og fjordabåter, tank og linjefart, verdenskrigene, og offshore. Utstillingen er krydret med historier om de merkeligste hendelser norske sjøfolk og skip har vært innblandet i. Og det er ikke lite! Foruten de faste utstillingene viser museet skiftende utstillinger om relevante temaer, i særlig grad knyttet til Bergens mangfoldige sjøfartshistorie.

Audioguide appen "Bergens Sjøfartsmuseum", som kan lastes ned på mobilen, inneholder mange historier knyttet til utstillingene i museet.

Egne aktiviteter i skolenes høst-, vinter- og påskeferie. En helg i november hvert år arrangeres Maritime Familiedager, med mange aktiviteter. Barneaktiviteter hver dag i skolenes sommerferie: bygg en trebåt, delta i jakten etter skipsrottene og gallionsfigurene på museet. Eller utforsk museets nærmiljø i nærmiljøløypa

Museet er et av de største sjøfartsmuseer i Norge og har hatt over 1 million besøkende siden oppstarten i 1962. I tillegg til innsamling og utstilling, er museet aktivt innen for forskning og formidling, og har ansvaret for marinarkeologiske undersøkelser i Hordaland, Sogn og Fjordane og på Sunnmøre.

Arrangementer hos Bergens Sjøfartsmuseum

11:00
30
Sep
2023

Høstferie i museet

Skattejakt og film alle dager.

11:00
01
Oct
2023

Høstferie i museet

Skattejakt og film alle dager.

11:00
02
Oct
2023

Høstferie i museet

Skattejakt og film alle dager.