Bergens Sjøfartsmuseum

Bergens Sjøfartsmuseum forteller gjennom gjenstander, skipsmodeller, illustrasjoner, film og bilder Norges, og spesielt Bergens, sjøfartshistorie fra de eldste tider til i dag. Audioguide tilgjengelig på mobil.

Inngangspartiet til Bergens Sjøfartsmuseum, en enetasjes steinbygning med skråtak og røde takstein

BarnasNorge.no

En av utstillingene i Bergens Sjøfartsmuseum, et vikingskip midt på gulvet og glassmontre langs veggen

BarnasNorge.no

Et utstillingsmonter i Bergens Sjøfartsmuseum

BarnasNorge.no

Inngangspartiet til Bergens Sjøfartsmuseum, en enetasjes steinbygning med skråtak og røde takstein

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet forteller gjennom gjenstander, skipsmodeller, illustrasjoner, film og bilder Norges, og spesielt Bergens, sjøfartshistorie fra de eldste tider til i dag. En tur gjennom museet spenner fra skipsfartens begynnelse til dagens offshoreindustri. Audioguide. Museet har en liten museumsbutikk, primært med utsalg av maritim litteratur, og kafé. Det er arrangementer for barn og barnefamilier i helger og skoleferier.

Se under Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller se alle arrangementer på Bergens Sjøfartsmuseum.

Utstillingen er oppdelt i avdelinger som viser skipsfarten i sin tid: vår eldste skipsfart, 1600- og 1700-tallet, seilskutetiden, skoleskipene, bruksbåter, treskipsbygging, dampskip, skips- og maskinbygging, kyst- og fjordabåter, tank og linjefart, verdenskrigene, og offshore. Utstillingen er krydret med historier om de merkeligste hendelser norske sjøfolk og skip har vært innblandet i. Og det er ikke lite! Foruten de faste utstillingene viser museet skiftende utstillinger om relevante temaer, i særlig grad knyttet til Bergens mangfoldige sjøfartshistorie.

Audioguide appen "Bergens Sjøfartsmuseum", som kan lastes ned på mobilen, inneholder mange historier knyttet til utstillingene i museet.

Egne aktiviteter i skolenes høst-, vinter- og påskeferie. Barneaktiviteter hver dag i skolenes sommerferie: bygg en trebåt, delta i jakten etter skipsrottene og gallionsfigurene på museet. En helg i november hvert år arrangeres Maritime Familiedager, med mange aktiviteter.

Museet er et av de største sjøfartsmuseer i Norge og har hatt over 1 million besøkende siden oppstarten i 1962. I tillegg til innsamling og utstilling, er museet aktivt innen for forskning og formidling, og har ansvaret for marinarkeologiske undersøkelser i Hordaland, Sogn og Fjordane og på Sunnmøre.

Barn under 18 år gratis
Voksen kr 150

Salg av årskort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Alle dager: 11:00-15:00
Torsdag til 18:00

Sommeråpent 1/5 - 31/8:

Mandag til fredag: 10:00-16:00

Lørdag og søndag: 10.00-17:00

Hver lørdag 11:00-15:00, fra februar til mai, er det åpent i verkstedet. Konstruer din egen drømmebåt

Stengt 1 - 3/1, Langfredag, 1. påskedag, 1/5, 17/5, 23-26/12 og 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Bergens Sjøfartsmuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen