Bergenhus festning

Bergenhus festnings mest berømte bygg er Håkonshallen, med sin enorme festsal, og Rosenkrantztårnet med sine smale trapper og fangehull. Aktivitetsløype for barn. Stort grøntområde i festningsparken som omkranser byggene.

Bergenhus festning med kjente bygg som Håkonshallen og Rosenkrantztårnet

BarnasNorge.no

Slottsgården på Bergenhus festning sett fra Håkonshallens gavl, en stor åpne plass omkranset av av tre to etasjes murbygninger med sorte tak

Odd Roar Aalborge, CC-BY-SA-4.0

Håkonshallen på området til Bergenhus festning

Reading Tom, CC-BY-2.0

Bergenhus festning med kjente bygg som Håkonshallen og Rosenkrantztårnet

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Bergenhus festning ligger sentralt i indre Bergen havn, og omfatter et stort grøntområde, herunder Kommandantens hage, flere historiske bygninger, og tre museer. De to mest kjente er middelalderbygningene Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Det tredje, Bergenshus festningsmuseum holder til i det gamle magasinbygget på Koengen. Det har fem permanente utstillinger: Bergenhus festnings historie, motstandskampen i Bergensområdet, kvinners innsats for Forsvaret, den illegale pressen 1940-45, og norske styrker i internasjonale operasjoner.

Håkonshallen er den største verdslige bygning fra middelalderen som ennå står i Norge, med en imponerende festsal. Den synes også barna er ganske "vill". Rosenkrantztårnet regnes som landets viktigste renessansemonument. Via smale trapper kan man komme helt opp på taket, og en imponerende utsikt. Og ned i kjelleren, til det beryktede fangehullet .... Konstruksjonen setter fantasien i sving hos barna! Begge bygningene ligger på området til Bergenhus festning, en av de eldste bevarte festningene i Norge.

Bergenshus festning er, ved siden av Akershus festning, det viktigste festningsanlegget i landet når det gjelder bevarte bygninger og anlegg fra mange perioder. Forsvarsbygg, som har ansvaret for drift og vedlikehold av Bergenhus, har laget et interaktivt kart som viser plasseringen av bygningene på festningsområdet. Historien får man når man klikker på markeringene. Det er også laget et let-og-finn hefte for barn. Utendørs er det en aktivitetsløype rundt på festningen, der barn skal finne svar på flere spørsmål. Løypekartet for aktivitetsløypa| kan lastes ned på Bymuseets hjemmeside.

Inngangen til festningsområdet er gratis. Området forvaltes av Forsvarsbygg. Gratis inngang til Bergenhus festningsmuseum

Håkonshallen og Rosenkrantztårnet forvaltes av Bymuseet i Bergen, og det kreves inngangsbillett til begge bygningene

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Bergenshus festning: alle dager kl 06.00-23.00

Bergenhus festningsmuseum: alle dager kl 11.00-17.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Bergenhus festning

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen