Universitetsmuseet i Bergen

Universitetsmuseet i Bergen har et spennende naturhistorisk museum med moderne formidlingsteknologi, en fasinerende hvalsal, mange andre utstilte dyr, og naturoppdagelser over og under vann.

En lang ærverdig hvit og grå mursteinsbygning med buede vinduer i 2. etasje og et forhøyet midtparti som rommer Naturhistorisk museum ved Universitetsmuseet i Bergen. Stor plass med statue foran bygget.

BarnasNorge.no

Utstillingen om havdypet med blålys i montrene på Naturhistorisk museum ved Universitetsmuseet i Bergen

BarnasNorge.no

Informasjonskilt ved inngangen til Museumshaven med oversikt over avdelingene under Universitetsmuseet i Bergen

BarnasNorge.no

En lang ærverdig hvit og grå mursteinsbygning med buede vinduer i 2. etasje og et forhøyet midtparti som rommer Naturhistorisk museum ved Universitetsmuseet i Bergen. Stor plass med statue foran bygget.

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet har omfattende natur- og kulturhistoriske samlinger som er åpne for publikum. Naturhistorisk museums utstillinger er nye og med moderne formidlingsteknologi. For første gang er alle norske pattedyr utstilt, sammen med hundrevis av fugler og insekter, og den berømte hvalsalen er blitt enda flottere. Det er flere undringsløyper gjennom utstillingene med forskjellig tema. Populært blant barna!

Se Arrangementer nederst (familiearrangementer), eller alle arrangementer på Universitetsmuseet i Bergen.

Naturhistorisk museum:
Foruten dyr, fugler, insekter, og hvalsalen, byr museet på flere spennende temautstillinger. I utstillingen "En fjellkjedes vekst og fall" rekonstrueres jordens skapelseshistorie; "Det ukjente landet" tar oss med ned til dyphavet, et mørkt rom med et stort akvarium som gir følelsen av å befinne seg på flere tusen meters dyp; i "Krystaller" får publikum møte noen av naturens fremste skjønnheter. Det er også laget nye utstillinger som gir en innføring i evolusjon, biologisk mangfold og vind, havstrømmer og temperatur rundt omkring på hele kloden. I tillegg til de faste utstillingene er det tidvis temporære utstillinger.

Kulturhistorisk museum med de arkeologiske, etnografiske og kunst- og kulturhistoriske samlingene er stengt. Gjenstandene skal konserveres over en årrekke før museet kan totalrenoveres. Forventet** **åpning i første halvdel av 2030-årene!

Muséhagen, som omkranser det Naturhistoriske museet, er en grønn lunge fra slutten av 1800-tallet. Hagen har rike plantesamlinger, en blanding av opprinnelig viltvoksende planter og kulturplanter. Hagen var frem til 1996 museets botaniske hage. Den nye botaniske hagen, Bergen botaniske hage, ligger på Milde, ved siden av Arboretet.

Barn (0-18 år) gratis
Voksen kr 150

Muséhagen har gratis adgang

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Naturhistorisk museum:

Tirsdag til lørdag: 10:00-16:00

Søndag: kl 11:00-17:00

Skjærtorsdag, Kr. Himmelfartsdag, 2. juledag (som ikke er en mandag): 11:00-17:00

Stengt mandager, 1/1, fra og med Langfredag til og med 2. påskedag, 1/5, 17/5, 1. og 2. pinsedag, 24 - 25/12 og 31/12

Kulturhistorisk museum:
Stengt til første halvdel av 2030-årene på grunn av behov for totalrenovering. Alene konservering og sikring av gjenstander vil ta fire år. Museet ble stengt i mai 2022.

Muséhagen:

Alle dager 06:30-18:00

Sommeråpent 1/6 - 31/8:
Alle dager 06:30-20:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Universitetsmuseet i Bergen

12:00
9
06/2024
Familiesøndag: Våraktiviteter i Muséhagen

Hver 2. søndag i måneden (12:00-15:00) legger museet spesielt til rette for barnefamilier med tematiske aktiviteter.

Flere aktiviteter for barn i Bergen