Skolemuseet i Bergen

Skolemuseet i Bergen er en spennende reise gjennom den norske skolens - og dermed det norske samfunnets - historie, fra middelalderen frem til i dag. Skolemuseet holder til i den gamle katedralskolen, Norges eldste skolebygning. Utstillingen har også referanser til Ludvig Holberg, Latinskolens mest berømte elev.

Stor eldre fleretasjes gul bygning med panel på langsiden og mur på kortsiden, mange vinduer med grønne karmer, og høy hvit grunnmur på kortsiden mot veien, her ligger Skolemuseet i Bergen

Frode Inge Helland, CC-BY-SA 3.0

Gammelt klasserom bakerste halvdel, med pulter med benk, stort skap og gamle trykk på veggene

Illustrasjonsbilde

Stor eldre fleretasjes gul bygning med panel på langsiden og mur på kortsiden, mange vinduer med grønne karmer, og høy hvit grunnmur på kortsiden mot veien, her ligger Skolemuseet i Bergen

Frode Inge Helland, CC-BY-SA 3.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet er en spennende reise gjennom den norske skolens - og dermed det norske samfunnets - historie, fra middelalderen frem til i dag. Skolemuseet holder til i den gamle katedralskolen fra 1706, landets eldste skolebygning. Foruten skolehistoriske utstillinger inneholder bygningen også referanser til Ludvig Holberg, Latinskolens mest berømte elev. Barn under 14 år må være i følge med en voksen.

Se hva som skjer på Skolemuseet i Bergen.

I museets andre etasje er det utstillinger basert på skolemuseets samlinger fra de siste par århundrenes skolehistorie, fra presteskole til gymnas: folkeskolens klasserom med meiepulter og palestinakart, naturfagsalen med fysikkapparater og utstoppede dyr, eller den beryktede skoletannlegen fra Nygård skole. Historien om skolen er like vekslende som de verdier og ideologier som har vært rådende i samfunnet til forskjellige tider.

Helt fremmed - og uvirkelig - for barn i dag, derfor bør de se det!

Hele familien kan spille kortspill som Gnav og Svarte Per, eller en runde med Domino, i rektors salong. For tegneglade små og store er det utstilt historiske skoleplansjer med ulike motiver man kan tegne etter. Ta med egne tegnesaker, eller lån gratis på museet. Eller de voksne kan nyte en kaffekopp med noe søtt til i salongen mens barna tegner. Det er også litteratur knyttet til skolen og historien.

Omvisning kr 160

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

2/3 - 25/5:
Lørdag: 12:00-15:00

7/9 - 16/11:
Lørdag: 12:.00-15:00

Stengt Påskeaften, 18/5

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Skolemuseet i Bergen

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bergen