Bergens Tekniske Museum

Museet viser den tekniske utviklingen i Bergen og på Vestlandet, med hovedvekt på landtransport. Utstilling av trikker, lokomotiver, veteranbiler, militærkjøretøyer, amcars, klassiske motorsykler, busser og tråsykler, samt museumstrikker og vogner fra Fløybanen. Utstilling av damp-, bensin- og dieselmotorer, maskiner og tekniske hjelpemidler. Boktrykkeri og modell-verksted, og husholdnings-maskiner av alle slag. Det bygges plastmodeller av biler og fly, og det er en avdeling med leketøys-biler for samlere.

Enkelte dager om sommeren, og i julen, kan man kjøre med noen av verdens eldste trikker på en ca 500 meter lang museumssporvei fra Møhlenpris til Engen. Siden 1990 årene har en idealistisk organisasjon, Bergen Elektriske Sporvei (BES), jobbet med å reetablere hele den gamle linjen, i sin tid linje 3, fra Møhlenpris til Engen i sentrum.

Bergens Tekniske Museum holder til i i samme bygget som ble benyttet av AS Bergens Elektriske Sporvei i perioden 1912-1965. Den gamle trikkehallen er fra 1913 og er fredet av Riksantikvaren. Det er i den museumstrikkene har tilhold.

Arrangementer hos Bergens Tekniske Museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.