Bergen Klatreklubb - Vestveggen

Vestveggen i Åsane Arena er Nordens største klatreanlegg. Det er flere klatrevegger på opp til 12,5 og 15 meter, og et 22 autobelays (automatiske sikringsmaskiner). Under mesaninen i 2. etasje, som noen av klatreveggene står på, er det et stort buldrerom på 500m2. Her er det 9 års aldersgrense, og alle under 16 år være i følge med en voksen.

Buldring er klatring på vegger i lav høyde uten sikring, det eneste utstyret som trengs er klatresko. Det er montert store gummimatter ("Tjukkaser") man faller ned på under buldreveggene. Det kreves ingen forkunnskaper for å komme i gang med buldringen, som passer like godt for alle aldre. En fin familieaktivitet!

Det er også et eget barnerom på 185 kvm som har flere utfordringer for barn fra 5 år. Barna kan utfolde seg på forskjellig vis, blant annet i tauvegger. Noen med autobelay. Etter å ha nådd toppen kan barna skli ned igjen på en brannstige! Barn under 12 år må være i følge med en voksen i barnerommet.

Barn kan klatre i autobelay i klatreveggene hvis de er under oppsyn av en foresatt med Brattkort/Topptaukort. En person med Brattkort/Topptaukort kan kun ha ansvar for én person av gangen.

Alle som ønsker å klatre eller oppholde seg i Vestveggen må undertegne på en egenerklæring. For barn under 18 år må erklæringen undertegnes av en foresatt. Les sikkerhetsreglene og signer skjema her.

Arrangementer hos Bergen Klatreklubb - Vestveggen

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.