Vitensenteret Sørlandet - Arendal

Vitensenteret i Arendal har en interaktiv utstilling med ca 30 aktiviteter og eksperimenter innen temaene Din kropp og helse, Maritim teknologi, Energi, og Tall i alt. Det siste temaet, "Phytagoras i Tareskogen", er utstilt i et eget rom og beregnet på barn under 3 år. Hele familien kan utforske, teste, eksperimentere - og lære. På en morsom måte. Hver helg kan man bli med på en 3D-reise i verdensrommet i VitenAstro. Vitenbutikk og kafé.

VitenAstro er et rom for 3D-projeksjon med sitteplass til 60 personer. Projeksjonen er på 5,8 x 3,8 meter, og gjør universet med stjerner og planeter meget nærværende. Forestillinger hver lørdag og søndag, og alle dager i skoleferiene, aldersgrense 4 år. Noen helger kan man teste G-kreftene i Gyro-apparatet (høydekrav 122-186 cm), opprinnelig utviklet for NASA.

Vitensenteret i Arendal er også besøkssenter for Raet nasjonalpark. Raet er en endemorene fra siste istid som ligger i havet utenfor, og går i land på, Sørlandskysten i Aust-Agder. Den strekker seg under og over vann fra Lyngør i Tvedestrand kommune i nordøst til Hasseltangen i Grimstad kommune i sørvest.

Arrangementer hos Vitensenteret Sørlandet - Arendal

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.