Arendal Bymuseum

Arendal Bymuseum viser hvordan byens borgere levde på 1800/1900-tallet, og har dessuten verdens største samling av flaskeskuter. Store seilskip i små flasker - korrekt rigget som seilskutene så ut i virkeligheten. Mer enn 650 slike flaskeskuter er utstilt.

Flaskeskute, 3-mastet miniatyrskip i rund flaske med rød kork

Illustrasjonsbilde

Flaskeskute, 3-mastet miniatyrskip i rund flaske med rød kork

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Museet viser hvordan byens borgere levde på 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. Arendal flaskeskutesamling på tredje etasje er verdens største, med 650 utstilte modeller. De fleste av fartøyene er nøyaktige gjengivelser av kjente historiske skip. Samlingen er en gave fra lokale Kjell Birkeland, som gjennom 30 år har produsert mer enn 3400 flaskeskuter på hobbybasis. I én av flaskene ble det plassert 26 seilskuter, også det en verdensrekord.

På tredje etasje i museet ligger også det gamle borgerhjemmets festsal, mens andre etasje i bymuseet viser borgerhjemets øvrige rom, slik det typisk kunne se ut omkring år 1900. På samme etasje er det en utstilling med kostymer fra ca 1860 og utover. I første etasje er det en gammel krambod, et gammelt apotek og kontor for daglig leder. Kramboden selger lokalhistoriske hefter og bøker, gammeldagse drops, hjemmelaget syltetøy, lokalhistorisk litteratur, postkort med lokale motiver mm. Huset har også bryggerhus med bakerovn. Første lørdag i hver måned er det vanligvis salg av husets ovnsbakte brød i kramboden. 

En del av bakgårdsbygningen er innredet som "Matrosens hjem", en liten leilighet som viser hvordan en sjømannsfamilie bodde i 1860-70 årene. Det er også en minnevegg om S/S Erato, som forliste i 1901. Kun en av mannskapet på 10, alle fra Arendal, ble reddet. I stallen står husets egen landauer, som har fraktet flere kongelige rundt i Arendal.

Barn under 12 år gratis, barn/unge (12-18 år) kr 20, voksen kr 40

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Sommeråpent 22/5 - 13/8:
Tirsdag, torsdag, fredag og lørdag: kl 11.00-15.00

Resten av året:
Tirsdag til fredag kl 10.00-15.00, lørdag kl 10.00-14.00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Arendal Bymuseum

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Arendal