KUBEN - Aust-Agder museum

Utstillingen "Barndom" tar barna med på en reise gjennom barndommen rundt 1910, 1960-tallet og 1990-tallet. Utstillingen er laget for barn og plassert i barnehøyde, så barna kan ta på mye av det de ser og prøve seg på forskjellige oppgaver som var vanlige for barn i de viste 10-årene. Som å heise seil, styre skuta, eller prøve å melke en ku! Og prøve barneklær fra 1910-tallet. Man kan også sitte inne i en kjempestor bok og høre på Barnetimen for de minste med Anne-Cath. Vestly. Temaer som går igjen for alle tre tiår er fødsel /død /kosthold /helse, det å hjelpe til med arbeid /skole /fritid, og hva som preget nyhetsbildet.

Se arrangementer på KUBEN - Aust-Agder museum.

Utstillingen "Slavegjort" gjør også inntrykk på barna, en ny og moderne utstilling med slaveriet som tema. Bakgrunnsteppet er den dramatiske historien til det danske slaveskipet "Fredensborg", som forliste ved Arendal i 1768. Slaveriet den gangen er satt opp mot slaveri i vår tid, og FNs bærekraftsmål for 2030, som går ut på å få slutt på moderne slaveri, menneskehandel og de verste formene for barnearbeid. Så vel barn som voksne får stoff til ettertanke etter et besøk i utstillingen.

I utstillingen, "De hvide seil" er en utstilling om mennesker og skip, fra Sørlandets gullalder til krisetider, dampskip var fremtiden! I utstillingen bor det en skipskatt (hun) og en skipsmus (han), ingen av dem var uvanlige å ha om bord i de sørlandske seilskutene for 150 år siden. Man kan se deres ablegøyer, og samtidig lære om livet om bord, på en stor skjerm. I utstillingen "Livstegn" reiser man gjennom steinalder, bronsealder og jernalder i Agder. Det er flere morsomme og lærerike aktiviteter for barn. For de aller minste er det noen søte sauer som man skal hjelpe til å passe så ikke ulven tar dem!

Gratis skattejakt i museet for barn alle dager. Ta kontakt med resepsjonen for å bli med, premie til alle! "Quiz på KUBEN" er en elektronisk quiz som gjennomføres på mobiltelefon når man er på besøk i KUBEN, og der man må lete i utstillingene for å finne svarene! Tre nivåer: barn 4-9 år, barn 10-15 år og ungdom / voksne over 16 år.

Andre utstillinger er "Bak fasaden", en utstilling om elitens skjulte liv på begynnelsen av 1800-tallet; "Krakket i Arendal 1886", som skapte en tsunami av konkurser og personlige tragedier, en ganske utrolig historie; og en flott og maritim skulptursamling av Arne Vinje Gunnerud. "Åpent magasin" i kjelleretasjen er en vandring blant noen av de tusentalls gjenstander som oppbevares i museet, men som ikke inngår i en utstilling. Fra 2023 er en del av magasinet omgjort til en utstilling, "Byliv, som viser frem gamle og hye gjenstander fra Arendal og Risør som viser mangfoldet som utgjør en by. I tillegg temporære utstillinger.

Øvrige nettsteder redigert av KUBEN:
avtrykk.no : dokumenter i KUBENs arkiv som forteller spennende historier om mennesker og historiske hendelser
gjenstand.no : historier om gjenstander i KUBENs museumsmagasin
oselia.no : Oselias kokebok - en kulturhistorisk matblogg

Arrangementer hos KUBEN - Aust-Agder museum

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.