Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik er et autentisk stykke industrihistorie med alle bygningene og alle maskinene bevart. I forbindelse med omvisninger om sommeren startes maskinene. Ullverksted og andre aktiviteter for barn ute og inne hver dag i åpningstiden.

Garn i forskjellige farger stablet som pølser i bredde og høyde

Illustrasjonsbilde

Garn i forskjellige farger stablet som pølser i bredde og høyde

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Fabrikken er et autentisk stykke industrihistorie. Bygningene og alle maskinene fra den gangen fabrikken var virksom, er bevart. I forbindelse med omvisninger om sommeren startes maskinene, drevet med strøm fra den gamle kraftstasjonen. Ullverksted for barn, andre barneaktiviteter er å lage sin egen vev, leker, og rebus. Og så er det sauer barna kan hilse på! Museumsbutikken selger varer som er laget med maskinene på fabrikken, som garn, filt og tepper. Enkel kafé.

Se arrangementer på Sjølingstad Uldvarefabrik.

Produksjonen startet i 1894, og ble nedlagt i 1984. Det at hele fabrikken står urørt, og produksjonsprosessen er intakt, er unikt i norsk og europeisk sammenheng. Egne aktiviteter i høstferien og vinterferien. Julemarked med juleverksted for barn mm 1. helgen i advent.

Omvisning i fabrikken: barn under 6 år gratis, barn / ungdom (6-18 år) kr 50, voksen kr 110, familie (2 voksen + 3 barn) kr 270

Salg av årskort

Ullverksted kr 50, lag din egen vev kr 50

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Sommeråpent 20/6 - 20/8: alle dager kl 11.00-17.00.

Omvisning i fabrikken kl 11.00, 13.00 og 15.00. Ullverksted for barn kl 14.00.

Resten av året, bortsett fra jul/romjul, er museumsbutikken og utstillingen åpne tirsdag til fredag kl 11.00-15.00, foruten arrangementer i forbindelse med skolenes vinter-, påske- og høstferier

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Sjølingstad Uldvarefabrik

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Lindesnes