Mandalselva Villakssenter

Mandalselva Villakssenter har flere store akvarier som er konstruert slik at de gir likheter til et virkelig elvemiljø. Laksene plasseres der ved sesongstart, og slippes ut igjen i elva før gytingen begynner i august. To utstillinger. Lekeplass på uteområdet.

Laks i luften på vei opp en foss

Illustrasjonsbilde

Laks i luften på vei opp en foss

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Villakssenteret har flere store akvarier som er konstruert slik at de gir likheter til et virkelig elvemiljø. Laksen befinner seg i det som er Norges største akvarium i sitt slag, og som rommer mer enn 200 000 liter vann. Laksene plasseres der ved sesongstart, og slippes ut igjen i elva før gytingen begynner i oktober. På uteområdet har vi en flott liten lekeplass for store og små barn.

Utstillingen "Livet i elva" består av seks mindre akvarier som viser andre fiskearter i vassdraget, som ørret, ål og trepigget stingsild! Utstillingen "Vern om villaksen" formidler kunnskap om de viktigste truslene mot villaksbestanden. Den forteller også hvordan iverksatte tiltak, ikke minst i Mandalselva, har hatt positiv effekt på bestanden.

Man kan også lære om det historiske fisket i Mandalselva, som er illustrert av kunstner Odd R. Jørgensen på storslåtte oljemalerier. Salg av kaffe, brus og is. Besøkende kan ta med egen mat og drikke på området.

Barn under 3 år gratis
Barn/ungdom 3-16 år kr 70
Voksen kr 140
Familie (2 voksne + 2 barn) kr 340
Kr 40 pr ekstra barn

Salg av sesongbillett

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

3/6 - 30/6:
Mandag til fredag 15:00-18:00
Lørdag og søndag 11:00-18:00

1/7 - 31/8:
Alle dager 11:00-18:00

1/9 - 30/9:
Lørdag og søndag 11:00-17:00

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Mandalselva Villakssenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Lindesnes