Mandal museum og Vigelands hus

Mandal museum huser en av verdens største fiskehistoriske-utstillinger, bygget opp omkring Agderkystens historie med mange typer fiskeri. Det er blant mye annet mange eksempler på redskapstyper, og det er motorer og modeller av de vanligste fiskebåtene. Mandal var en av Norges ledende sjøfartsbyer i seilskutetiden, og også fra denne tiden er det mange gjenstander og skutebilder utstilt. Kjente kunstnere som Adolph Tidemand, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland kom fra Mandal, og det er flere kjente verk man kan se utstilt.

Museet holder til i Andorsengården, Mandals store kjøpmannsgård. Den ble ferdigstilt i 1805 og er i seg selv verdt et besøk. I hovedbygningen er det 20 værelser, blant dem mange store saler, som alle benyttes av museet. Det er også en mindre bygning, økonomibygningen, som er knyttet sammen med hovedhuset med en svalegang.

Barndomshjemmet til kunstnerne Gustav og Emanuel Vigeland, Vigelands hus, er også en del av museet. Huset ligger i Grensegata 3, en kort gåtur fra Andorsengården.

Se arrangementer på Mandal museum og Vigelands hus.

I sommersesongen tilbys det daglige vandringer og diverse aktiviteter for hele familien: lag makrame, tau, knytt knuter, besøk grafikkverkstedet og løs rebusen!

Ballastbrygga industrihistoriske senter åpnet i juni 2023 og forteller historien om industribyen Mandal. I etterkrigstiden var Mandal blant Norges største industribyer i forhold til folketallet, og så vel historien om reperbanen, garverier, oljeraffineri og hermetikkfabrikk er ukjent for de fleste i dag. Museet har adresse Nordre Banegate 36.

Arrangementer hos Mandal museum og Vigelands hus

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.