Sjøholmen kulturhus og Sanseloftet

Det 400 m2 store sanseloftet nås ved hjelp av 36 trappetrinn. På loftet kan barna utforske en hemmelig verden! Det er flere rom, og hvert rom gir barna en ny kunstopplevelse. De må skjerpe alle sanser: lete, lukte, krype, undersøke, se og kjenne på … Voksne kun adgang i følge med barn! Smokkeprinsessen tar imot smokker på sanseloftet hver søndag kl 12.00-13.00. En fin måte for foreldre å få barnet til å avlevere smokken på ... Kafé.

Utenfor Sjøholmen er 12 skulpturer installert under vann. Noen er fastmontert på bunnen, mens andre flyter fra 1 til 8 meter under overflaten. De kan ses vet at man snorkler, dykker eller ligger på magen på badeplattformen. Det er lang strandlinje med gode bademuligheter langs sjøen ved Sjøholmen, og store grøntarealer til å slappe av, eller boltre seg, på. Hva med å ta med en piknikkurv når årstiden innbyr til det?

Kyststien i tilknytning til Sandvika passerer Sjøholmen, og kulturhuset har sammen med Connected.ART etablert en virtuell kunstpark, som oppleves via en app på mobiltelefon eller nettbrett mens man går på denne delen av kunststien. På et digitalt kart ser man stolper og soner som gir kunstopplevelser på skjermen, sett mot den naturlige bakgrunnen. Det kan være skulpturer, hemmelige rom, gallerier og ulike kunst- og kulturopplevelser.

De virtuelle kunstverkene er basert på fysiske verk som har blitt fotografert og videreført til en unik bevegelig digital opplevelse. Noen av originalverkene har blitt ødelagt av kunstneren. Andre er laget i et visst opplag og kan kjøpes, og vil gi den samme digitale opplevelsen på skjermen når det henger på veggen hjemme.

Sjøholmen kulturhus ble bygget til Mustad-familien i 1910, av arkitekt Arnstein Arneberg, en av tidens kjente arkitekter.

Arrangementer hos Sjøholmen kulturhus og Sanseloftet

12:00
02
Jul
2022

Familieverksted på Sjøholmen

Kjøp leire, lerret eller andre kunstobjekter på Sjøholmen, og vær kreativ. Maling og staffeli står fremme. Eller nøy dere med tegnesaker, lim og pynt som er satt fram. Drop-in, ingen påmelding.