Sjøholmen Kulturhus og Sanseloftet

Det 400 m2 store sanseloftet nås ved hjelp av 36 trappetrinn. På loftet kan barna utforske en hemmelig verden! Det er flere rom, og hvert rom gir barna en ny kunstopplevelse. De må skjerpe alle sanser: lete, lukte, krype, undersøke, se og kjenne på … Voksne kun adgang i følge med barn!

Smokkeprinsessen tar imot smokker på sanseloftet hver søndag kl 12.00-13.00. En fin måte for foreldre å få barnet til å avlevere smokken på. Kreativt verksted for barn de fleste helger i Sanseloftets åpningstid. Verkstedet er inkludert i billetten. Unge Kunstneres høstutstilling for barn / unge 4-19 år i september. Kafé.

Se hva som skjer for barn på Sjøholmen Kulturhus og Sanseloftet.

Utenfor Sjøholmen er 12 skulpturer installert under vann. Noen er fastmontert på bunnen, mens andre flyter fra 1 til 8 meter under overflaten. De kan ses vet at man snorkler, dykker eller ligger på magen på badeplattformen. Det er lang strandlinje med gode bademuligheter langs sjøen, og store grøntarealer til å slappe av, eller boltre seg, på.

Kyststien mellom Høvik og Sandvika passerer Sjøholmen, og kulturhuset har sammen med Connected.ART etablert en virtuell kunstpark, på den delen av stien som passerer området rundt kulturhuset. Kunstparken blir synlig når man laster ned en app. På et digitalt kart ser man stolper og soner som gir kunstopplevelser på skjermen, sett mot den naturlige bakgrunnen. Det kan være skulpturer, hemmelige rom, gallerier og øvrige kunst- og kulturopplevelser.

De virtuelle kunstverkene er basert på fysiske verk som har blitt fotografert og deretter digitalisert. Noen av originalverkene har blitt ødelagt av kunstneren. Andre er laget i et visst opplag og kan kjøpes, og vil gi den samme digitale opplevelsen på skjermen når det henger på veggen hjemme.

Sjøholmen kulturhus ble bygget til Mustad-familien i 1910, av arkitekt Arnstein Arneberg, en av tidens kjente arkitekter.

Arrangementer hos Sjøholmen Kulturhus og Sanseloftet

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.