Kolsås Skisenter - Kolsåsbakken

Kolsås Skisenter er et familievennlig anlegg i Bærum, vest for Oslo. Anlegget har fire nedfarter fordelt på to nedfartsområder. Hovedområdet er Kolsåsbakken som er ca 600 meter lang. Terrengpark og ski-cross trasé. Barnebakke md skålheis og skileikområde med gratis rullebånd for de minste.

Skileikområdet i bunnen av Kolsåsbakken og på toppen av barnebakken "Mygghenget", en bred kolle som skråner svakt ned mot Kolsåsstua til høyre i bildet, fotografert en solrik vinterdag

BarnasNorge.no

Alpinnedfartsdelen av Kolsåsbakken med heisene i høyre side mot skogkanten og heishuset nederst til høyre, en solrik vinterdag

BarnasNorge.no

Toppen av barnebakken "Mygghenget" i Kolsås Skisenter, med traseen til skålheisen på høyre side, en solrik vinterdag

BarnasNorge.no

Skileikområdet i bunnen av Kolsåsbakken og på toppen av barnebakken "Mygghenget", en bred kolle som skråner svakt ned mot Kolsåsstua til høyre i bildet, fotografert en solrik vinterdag

BarnasNorge.no

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Skisenteret har fire nedfarter fordelt på to nedfartsområder. Det er to parallelle heiser, en T-krok heis og en skålheis, som tar kjørerne til toppen av Kolsåsbakken. Bakken er ca 600 meter lang og med god bredde. Fra toppen kan man velge mellom en svart, rød eller blå nedfart på heissiden av bakken. På motsatt side er det en terrengpark med diverse elementer, og helt inn mot skogkanten, en ski-cross trasé.

I forlengelse av Kolsåsbakken, på terrengpark siden, ligger en barnebakke med en tallerkenheis, "Mygghenget". Bakken har godt fall og og lengde. I området ved toppen av tallerkenheisen ligger et skileikområde for barnefamilier. Der ligger også Kolsåsstua, som selger hamburgere, pølser og bakevarer, og som har benker og bord på terrassen.

Litt lenger ned fra skileikområdet og Kolsåsstua ligger enda en barnebakke, med en overbygget rullebåndheis.

Se løypekartet for Kolsås Skisenter - Kolsåsbakken.

Det er en nedre p-plass for dem som skalk i "Mygghenget", og en stor og en mindre p-plass i den øvre delen. Fra den store p-plassen er det direkte adgang til heisene, mens den mindre p-plassen ligger nærme Kolsåsstua og skileikområdet.

Skisenteret ligger ca 35 minutter med bil fra Oslo S. Buss fra Oslo Bussterminal stopper like ved bakken. Nærmeste senter er Bekkestua, ca 10 minutter unna. Anlegget driftes av Stabæk Alpin, Haslum Alpin og Øvrevoll-Hosle.

Kolsås Skisenter - Kolsåsbakken er ett av syv alpinanlegg nær Oslo. Se hvilke som er de andre anleggene i artikkelen "Vinteraktiviteter i Oslo og omegn - familievennlige alpinanlegg".

Drop-in dags- / kveldskort:
Alle bakker:
Barn / voksne kr 340
Familie, samme husstand, lørdag og søndag kr 600

Kun Mygghenget:
Barn 0-6 år kr 120
Voksen kr 220

Salg av sesongkort

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Kolsåsbakken:
Mandag til torsdag: 17:00-21:30

Fredag: 17:00-21:00

Lørdag og søndag: 10:00-16:00

Mygghenget og Knøttebakken:
Mandag til torsdag: 17:00-20:00

Fredag: 17:00-20:00

Lørdag og søndag: 10:00-16:00

Vinterferie (uke 8): alle dager 10:00-16:00

Sesongstart og sesongslutt avhenger av snøforholdene. Ustabile værforhold kan også bety at anlegget må holde stengt i perioder i sesongen. Se skisenterets facebookside for løpende oppdateringer.

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Kolsås Skisenter - Kolsåsbakken

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Bærum