SeeSalmon

SeeSalmon har to visningssentre: en utstilling på Brattøra i Trondheim og et visningshus og et visningsanlegg (merder) i Stoksund. Lær om villaks, laksemerder, rømming fra nerdene, myter og fakta, bærekraft mm., og bestill båttur til visningsanlegget i Stoksund.

Fjordparti med en rekke oppdrettsmerder på rekke i havet, sett fra snødekt landparti

Illustrasjonsbilde

Fjordparti med en rekke oppdrettsmerder på rekke i havet, sett fra snødekt landparti

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

SeeSalmon har to visningssentre: en utstilling på Brattøra i Trondheim og et visningshus og et visningsanlegg (merder) i Stoksund. Utstillingen i Trondheim tar for seg ulike aspekter ved havbruk og laks gjennom interaktive og digitale installasjoner. Lær om villaks, laksemerder, rømming fra merdene, myter og fakta, bærekraft mm.

Utstillingen ligger i første etasje av Norges første energipositive kontorbygg, Powerhouse Brattørkaia. Det vil si at huset gjennom driftsfasen vil generere mer energi enn det som ble brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring, drift og avhending av bygget. Bygget har en moderne arkitektur og særegen formgivning, som er en severdighet i seg selv.

Visningshuset i Stoksund forteller om livet i merdene i havet utenfor, og hvordan oppdrettsanlegget driftes. Fisken i merdene kan ses via videokamera. Utenfor huset er det flytebrygger hvor man kan gå om bord i en RIB, og bli kjørt ut til visningsanlegget. Båtturen må bestilles minimum to dager i forveien (værforbehold). Hvis båttur ikke ønskes eller lar seg gjøre, tilbys alternativ formidling med guide i Visningshuset. Fra Trondheim til Stoksund (Stokksundveien 1376, 7177 Revsnes) er det ca 2 timer med bil, inklusiv ferge Flakk - Rørvik.

Kunnskapssenter Brattøra (Trondheim): barn kr 50, voksen kr 90, familie (maksimum 5 personer) kr 250

Stoksund, visningshus + båttur til merdene: barn under 6 år gratis, barn kr 100, voksen kr 200, familie (maksimum 5 personer) kr 300

Omvisning med formidler i Visningshuset i Stoksund (utn båttur) har samme priser som for Brattøra

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Trondheim: tirsdag til søndag: kl 10.00-16.00
Stoksund: mandag til fredag: kl 09.00-15.00

Avgang med RIB mandag til fredag kl 11.00 (værforbehold!), stengt 19/7 - 1/8. Må bestilles minimum 2 dager i forveien, maksimum 12, minimum 4, personer

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer SeeSalmon

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Trondheim