Sandnes kunst- og kulturhus

Sandnes kunst- og kulturhus driver aktiviteter i to bygg: Sandnes kulturhus og KinoKino med kunstgalleri. Kulturhuset er et moderne bygg med to saler: Stor sal med orkestergrav og et amfi med 650 seter, og Lille sal med en kapasitet på ca 80 seter. Lille sal er en så kaldt "black box" sal, dvs. med mørke tak og vegger, som egner seg godt for teater. Foajé med restaurant og bar som også kan brukes som konsertlokale. KinoKino har en stor sal med scene som også brukes til konserter, to mindre kinosaler, kunstgalleri og kafé.

Sandnes kunst- og kulturhus er tilholdssted for Regional Arena for Samtidsdans (RAS), et kompetansesenter for samtidsdans. Programmet består av lokal, nasjonal og internasjonal dansekunst, og er en av landets mest aktive scener innen dette feltet. Forestillingene vises i begge salene i kulturhuset, og på den store scenen og i kunstgalleriet på KinoKino. RAS er også en del av det nasjonale turnénettverket Dansenett Norge. Nettverket skal bidra til å desentralisere presentasjon av dansekunst, og vise forestillinger av høy kvalitet til publikum i hele Norge.

Sandnes kunst- og kulturhus har flere arrangementer for barn og barnefamilier i løpet av året. Se under arrangementer. I KinoKino er det filmer for barn og barnefamilier fast annenhver lørdag kl 12.00. Se eventuell aldersgrense og filmprogram på nettsiden.

Arrangementer hos Sandnes kunst- og kulturhus

18:00
29
Mar
2023

Familieforestilling: "Harry Påtter (med Å)"

I Harry Påtter (med Å) er det ikke trollmenn, men tryllekunstnere som læres opp på Galtvort. Kompaniet Madam Pysj overrasker, ikke tro at du vet du går til! Passer for barn fra 6 år.

10:30
16
Apr
2023

Danseforestilling: "Jorden rundt på 80 minutter"

Sandnes kulturskoles store danseforestilling, fritt inspirert etter Jules Vernes roman.

19:00
21
Apr
2023

Musikal: "Sound of Music"

Sceneversjonen av den nå verdenskjente familiemusikalen stammer fra 1959, men det var filmen fra 1965 som la grunnlaget for populariteten. Bygger på en virkelig historie. Ingen aldersanbefaling.