Rogaland Arboret

Planteområdene er inndelt etter et tema, en systematisk gruppe trær og busker, eller floraen fra et geografisk område. Det finnes ca 1.400 forskjellige slags trær og busker i arboretet, men området er under kontinuerlig utvikling. De fleste plantene stammer fra andre himmelstrøk enn Norge, men norske planter er også rikt representert.

Det er representanter for alle jordens bevokste kontinenter i arboretet, så et besøk er så vel en læreprosess for små og store, som en fryd for øyet. Parken har også en trim- og aktivitetsløype som passer for alle aldre.

Arboretet ligger i et naturområde som brant i 1970. Det var brannen som gjorde det mulig å anlegge arboretet, som i dag omfatter ca 700 dekar. Området er derfor en blanding av naturlige og kultiverte trær og busker. Den kultiverte delen fordeler seg på samlingene Bøkefeltet, Lønneåsen, Magnoliahagen, Norske treslag, Prydkirsebærfeltet, Rhododendrondalen, Rognefeltet, Syrinfeltet og TrollhasselfeltetRundt på området henger det ca 35 flaggermuskasser, noen steder tre på samme trestamme. De adskiller seg fra fuglekasser ved at de ikke har hull foran, men en smal sprekk under kassen. Finner man kassene kan man kanskje være heldig å se eller høre beboerne.

Trim- og aktivitetsløypen består av ulike typer apparater bygd opp av tauverk og tømmerstokker. Denne "Klatreskogen" er plassert ved enden av den innerste P-plassen. Kafeteriaen i Aktivitetshuset er åpen søndag, toaletter er åpne for besøkende alle dagerFormålet med et arboret er flerfoldige: forskning, undervisning, bevaring og rekreasjon.

Arrangementer hos Rogaland Arboret

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.