Rogaland Arboret

Rogaland Arboret har ca 1.400 forskjellige slags trær og busker. Det er representanter for alle jordens bevokste kontinenter i arboretet, så et besøk er så vel en læreprosess for små og store, som en fryd for øyet. Parken har også en trim- og aktivitetsløype som passer for alle aldre.

Bredt anlagt sti dekket med bark mellom blomstrende busker i en botanisk hage

Illustrasjonsbilde

Bredt anlagt sti dekket med bark mellom blomstrende busker i en botanisk hage

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Arboretet er en stor samling av både vanlige og uvanlige busker og trær fra hele verden. Det var en skogbrann i 1970 som gjorde det mulig å anlegge arboretet, som i dag omfatter ca 700 dekar. Noen planter overlevde brannen som røtter under bakken eller som frø. Arboretet er derfor en blanding av hjemlige og eksotiske vekster. Flott og spennende turområde! Parken har også en trim- og aktivitetsløype som passer for alle aldre.

Se kart over Rogaland arboret.

I Rogaland arboret er det ca 1400 forskjellige slags trær og busker. De er gruppert i forskjellige områder etter et park eller hagemessig tema, for eksempel Høstfargefeltet; som en systematisk gruppe trær og busker, for eksempel Bøkefeltet; eller i det geografisk område de hører hjemme, for eksempel Feltet for den sørlige halvkule.

I arboretet henger det ca 35 flaggermuskasser, noen steder tre på samme stamme. De adskiller seg fra fuglekasser ved at de ikke har hull foran, men en smal sprekk under kassen. Finner man kassene kan man kanskje være heldig å se eller høre beboerne!

Trim- og aktivitetsløypen består av ulike typer apparater bygd opp av tauverk og tømmerstokker. Denne "Klatreskogen" er plassert ved enden av den innerste P-plassen.

Kafeteriaen i Aktivitetshuset er åpen søndag, toaletter er åpne for besøkende alle dager. Aktivitetshudet renoveres / utvides og åpner sommer / høst 2024.

Formålet med arboreter er mange: rekreasjon, undervisning, forskning og formidling.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Arboretet er et friluftsområde med adgang hele døgnet hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Rogaland Arboret

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Sandnes