Flørlitrappen 4444

Trappen har 4444 trinn, og hvis den ikke er verdens lengste, så i hvert fall en av de lengste. Den ble etablert i forbindelse med kraftverkutbygging i 1920-årene. Lengden er 1470 meter og stigningen 740 meter. Trappen har blitt en turistattraksjon, og det er bygget inn pauseplasser flere steder. Krafthallen i jugendstil nede ved fjorden brukes som kafé og galleri og er verdt et besøk med sine 12 meter til taket.

Flørli ligger på sørsiden av Lysefjorden. Det er ingen veiforbindelse, men man kommer dit med rutebåten fra Stavanger til Lysebotn. Rørgatene, restene etter en kabeldrevet trallebane, trappene til toppen, kraftverksbygningen i jugendstil og flere hus er synlige spor etter den opprinnelige driften. I dag er et nytt kraftverk bygget inn i fjellet, og inntaksvannet, Stora Fløvatnet, kan reguleres mellom 741 og 780 meter over havet.

Stavanger Turistforening har merket forskjellige ruter med utgangspunkt i trappen. Den korteste er på ca 700 trinn og følger grusveien gjennom bygda tilbake. Går man alle trinnene til toppen kommer man til Ternevatnet, inntaksvannet for det gamle kraftverket kan man enten velge å gå ned Rallarstien, eller gå videre til Stora Flørvatnet og følge den gamle stølsveien ned til fjorden.

Arrangementer hos Flørlitrappen 4444

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.