Popsenteret

Popsenteret i Oslo betegner seg selv som "... et interaktivt opplevelsessenter og museum for norsk populærmusikk gjennom 100 år". Senteret er godt tilrettelagt for barn i alle aldre. Barnas Kulturbryggeri har arrangement annen hver søndag. Et besøk på Popsenteret tar i snitt 2,5 timer.

Popsenteret fotografert fra plassen mot inngangspartiet om kvelden

Bilde: Popsenteret

Arrangement med to voksne som står på en liten forhøyning og opptrer mens mange barn  står i en ring foran

Bilde: Popsenteret

Tre barn som opptrer som musikanter med bana og gulrot som mikrofoner og en kalkun som gitar!

Bilde: Paal Ritter Schjerven / Popsenteret

Popsenteret fotografert fra plassen mot inngangspartiet om kvelden

Bilde: Popsenteret

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Popsenteret betegner seg selv som "... et interaktivt opplevelsessenter og museum for norsk populærmusikk gjennom 100 år". Senteret er godt tilrettelagt for barn i alle aldre. Hver torsdag utenom skoleferiene er det babyomvisninger, og hver søndag er det Barnas Kulturbryggeri med konserter og workshops for hele familien. Et besøk på Popsenteret tar i snitt 2,5 timer. Kafé.

Se under Arrangementer nedenfor (familearrangementer), eller hele programmet for Popsenteret.

Senteret har fire etasjer med digitale installasjoner, temautstillinger og interaktive opplevelser, som Artiststasjoner og Tidsmaskin. Det kan søkes i favorittlåter og festivalopplevelser, man kan synge inn norske hits i studio og designe eget plateomslag, eller få artistopplevelsen i storformat med Sceneskrekk. I en «trasé» over to av etasjene forklares begrepet populærmusikk, og de mange sjangrene den omfatter. Familier kan bestille omvisning for maksimum 6 personer. Omvisningen passer for alle aldre og varer ca 60 minutter. Senteret har paraplytrille og bæresele til utlån.

Aktiviteter for barn:
Lekerom med masse å utforske, de kan se historiske Barne-TV-opptak, utfolde seg på musikkinstrumenter, slappe av med bøker i lesekroken, hive seg ut i sklien, eller grave seg ned i putehaugen. Tegnekrok i andre etasje, den som tegner det morsomste fantasi-instrumentet er med i konkurransen om å vinne en ukulele. Studio i annen etasje med barnesanger som barna kan synge og spille inn. Studio i tredje etasje med klær som barna kan kle seg ut i. Skattejakt i museet, oppgaven får man i resepsjonen, premie til dem som finner alle skattene!

Barnas kulturbryggeri på Popsenteret annen hver søndag er en fantastisk møteplass for, og spennende tilbud til, barn og familier i Oslo og omegn. Her får barn fra 2 år og eldre delta på konserter, forestillinger og workshops, i nært møte med artister og musikere med barn som spesialfelt. Sjanger og uttrykksform varierer, noen produksjoner passer best for de yngste, andre for de eldste, men felles for forestillingene er å engasjere barna til begeistring med sang og dans, skape nysgjerrighet og ikke minst sette deres fantasi i sving.

Babyomvisning: museet er fylt av lys og lyder som garantert vekker barnets interesse. Du får samtidig påfyll i småbarnshverdagen med en reise i populærmusikkens historie. Omvisningen varer i ca. 45 minutter, og er tilpasset foreldre som har med seg de aller minste barna.

I PopShop butikken kan man kjøpe musikkbøker, vinyl, musikk-instrumenter til barn, sangbøker og originale gaver som T-shirts med musikk-trykk, klassiske musikkprodukter og morsomme dingser i skjønn forening.

Barn (0-2 år) gratis
Barn (3-16 år) kr 100
Voksen kr 170
Familie (2 voksne + 3 barn) kr 450

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Tirsdag til fredag: 10:00-16:00

Lørdag og søndag: 11:00-17:00

Sommeråpent 17/6 - 11/8:
Tirsdag til fredag: 10:00-16:00
Lørdag og søndag: 11:00-17:00

Egne sommeraktiviteter for barn / unge i hele perioden

Babyomvisning: torsdager 13:00, unntatt i juli, august, siste halvdel av desember, og helligdager

Stengt: 1/1 - 5/1, Skjærtorsdag til og med mandag 2. påskedag, 1/5, 17/5, Kristi himmelfartsdag, 1. og 2. pinsedag, 18/12 - 31/12

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer Popsenteret

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo