Popsenteret

Popsenteret betegner seg selv som "... et interaktivt opplevelsessenter og museum for norsk populærmusikk gjennom 100 år". Senteret er godt tilrettelagt for barn i alle aldre. Hver torsdag er det babyomvisninger. Hver søndag er det Barnas Kulturbryggeri med konserter og workshops for hele familien. Et besøk på Popsenteret tar i snitt 2,5 timer. Kafé.

Senteret har fire etasjer med digitale installasjoner, temautstillinger og interaktive opplevelser, som Artiststasjoner og Tidsmaskin. Det kan søkes i favorittlåter og festivalopplevelser, man kan synge inn norske hits i studio og designe eget plateomslag, eller få artistopplevelsen i storformat med Sceneskrekk. I en «trasé» over to av etasjene forklares begrepet populærmusikk, og de mange sjangrene den omfatter. Familier kan bestille omvisning for maksimum 6 personer. Omvisningen passer for alle aldre og varer ca 60 minutter. Senteret har paraplytrille og bæresele til utlån.

Aktiviteter for barn:
- lekerom med masse å utforske, de kan se historiske Barne-TV-opptak, utfolde seg på musikkinstrumenter, slappe av med bøker i lesekroken, hive seg ut i sklien, eller grave seg ned i putehaugen
- tegnekrok i andre etasje, den som tegner det morsomste fantasi-instrumentet er med i konkurransen om å vinne en ukulele
- studio i annen etasje med barnesanger som barna kan synge og spille inn
- studio i tredje etasje med klær som barna kan kle seg ut i
- skattejakt i museet, oppgaven får man i resepsjonen, premie til dem som finner alle skattene!

Babyomvisning: museet er fylt av lys og lyder som garantert vekker barnets interesse. Du får samtidig påfyll i småbarnshverdagen med en reise i populærmusikkens historie. Omvisningen varer i ca. 45 minutter, og er tilpasset foreldre som har med seg de aller minste barna.

I PopShop butikken kan man kjøpe musikkbøker, vinyl, musikk-instrumenter til barn, sangbøker og originale gaver som T-shirts med musikk-trykk, klassiske musikkprodukter og morsomme dingser i skjønn forening.

Arrangementer hos Popsenteret

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.