Nasjonalmuseet - Arkitektur

Nasjonalmuseet - Arkitektur har Norges største arkitektursamling med mer enn 300.000 gjenstander fra 1830-årene til i dag. Noe av det er utstilt og gir et interessant bilde av noen av de fremste norske arkitektene gjennom tidene. Resten finnes i magasinene.

Nasjonalmuseet - Arkitektur, flott hvit toetasjers bygning i pusset mur med sitteområde foran med stoler og parasoller

dalbera, CC-BY-2.0

Inngangsdøren i glass til Nasjonalmuseet - Arkitektur

BarnasNorge.no

Nasjonalmuseet - Arkitektur, flott hvit toetasjers bygning i pusset mur med sitteområde foran med stoler og parasoller

dalbera, CC-BY-2.0

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Samlingene på Nasjonalmuseet - Arkitektur omfatter tegninger og fotografier, i tillegg til modeller og gjenstander. Samlingen, det som er utstilt og alt som er lagret i magasinene, utgjør Norges største arkitektursamling med mer enn 300.000 gjenstander fra 1830-årene til i dag. Sentrale navn i samlingen er Ove Bang, Wenche Selmer, Blakstad & Munthe-Kaas, Jan & Jon, Knut Knutsen, Arne Korsmo, Christian Norberg-Schulz, Magnus Poulsson, Erling Viksjø og Sverre Fehn. Samlingen er tilgjengelig for studenter, forskere og andre interesserte.

Bygningen er i seg selv en formidler av arkitekturhistorien og er spesielt egnet som arkitekturarena. Den er en sammenstilling av klassisistisk og modernistisk arkitektur, opprinnelig oppført i 1830 som avdelingskontor for Norges Bank, utvidet med ny fløy på slutten av 1800-tallet, og ombygget til arkitekturmuseum på starten av 2000-tallet. Et møte mellom Christian Heinrich Grosch, som tegnet det opprinnelige avdelingskontoret, og Sverre Fehn, som er de viktigste norske arkitektene fra 1800-tallet og fra nyere tid.

Nasjonalmuseet - Arkitektur har tidligere hatt mange arrangementer for barn og barnefamilier i løpet av året. To faste aktiviteter har vært Babyomvisninger og Arkitektur-trilleturer, de siste i sommerhalvåret. Det gjenstå å se om noen av disse aktivitetene tas opp igjen når renoveringen er ferdig.

Gratis inngang så lenge bygningen er under renovering

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Stengt. Huset rehabiliteres, blant annet med ny inngang. Publikumstilbudet vil være begrenset i en periode. Forventes gjenåpnet høsten 2024

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Nasjonalmuseet - Arkitektur

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Oslo