Andersgrotta

Andersgrotta er et tilfluktsrom fra 2. verdenskrig, sprengt ut i fjellet midt i Kirkenes sentrum. Bunkeren ble gjenåpnet for turistformål i 1990. Det vises en 10 minutters film med arkivopptak som forklarer hvorfor Kirkenes ble bombet og hvordan det var å bo i byen mens det skjedde. Guiding inne i grotta og ved et russisk monument like ved. Egner seg ikke for barn under 12 år.

 Minnesmerke fra 2. verdenskrig i Kirkenes

Illustrasjonsbilde

 Minnesmerke fra 2. verdenskrig i Kirkenes

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Tilfluktsrom fra 2. verdenskrig, sprengt ut i fjellet midt i Kirkenes sentrum. Påbegynt i 1941, men arbeidet fortsatte under hele krigen. I 1944 ble Kirkenes en av de mest bombede byer i Europa og tilfluktsrommet ble tett befolket. Flere barn ble født i grotta under 2. verdenskrig, det var det tryggeste stedet å oppholde seg. Grotta var uten lys og vann. 

Bunkeren ble gjenåpnet for turistformål i 1990. Det vises en 10 minutters film med arkivopptak som forklarer hvorfor Kirkenes ble bombet og hvordan det var å bo i byen mens det skjedde. Guiding inne i grotta og ved et russisk monument like ved. Egner seg ikke for barn under 12 år.

Under den kalde krigen og frem til Jernteppets fall i 1980-årene ble bunkeren oppgradert med fasiliteter for overlevelse i tilfellet av et atomangrep.

Kr 200 pr person

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Hele året alle dager omvisning kl 12.30. Må forhåndsbestilles via aktivitetens hjemmeside

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Andersgrotta

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Sør-Varanger