Hardangervidda nasjonalparksenter

Nasjonalparksenteret viser en prisbelønt natur-og villreinutstilling, med 22 interaktive installasjoner. Intranettbibliotek om arter og fauna på vidda, og en kinosal med egenproduserte filmer. Kafé med spektakulær panoramautsikt, og gode tur- og friluftsopplevelser i nærområdet.

I den prisbelønte utstillingen kan besøkende følge reinsdyret Bellas vandringer over Hardangervidda i 2012 gjennom bilder og videoklipp. Imponerende avstander og et flott landskap.

I kinosalen vises fire filmer: "Hardangervidda nasjonalpark" (20 min), "I pakt med naturen" (35 min), "Storm og Tinde" (barnefilm om fjellrev, 10 min), "Fjellfolket  - bruk av vidda før og i dag" (20 min). «Utendørs utstilling», tur på 3,5 km. Man kan laste ned en app som guider rundt på turen med info om naturen man vandrer i 
Hardangervidda er et av Europas største høyfjellsplatåer, og Skandinavias største nasjonalpark. Senteret er et statlig autorisert nasjonalparksenter for nasjonalparken, og er samlokalisert med Norsk Villreinsenter Sør, som er samarbeidspartner. Senteret har et fullt utrustet naturlaboratorium for studenter og skoleklasser. 

Arrangementer hos Hardangervidda nasjonalparksenter

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.