Hardangervidda nasjonalparksenter

Hardangervidda nasjonalparksenter rommer en prisbelønt natur- og villrein-utstilling, med 22 interaktive installasjoner, og en kinosal. I utstillingen kan besøkende følge reinsdyret Bellas vandringer over Hardangervidda i 2012 gjennom bilder og videoklipp. Kafé med spektakulær panoramautsikt.

Naturbilde med sjø omkranset av naken natur med fjell og vidder, alt i klare blå og mørkegrønne farger

Illustrasjonsbilde

Naturbilde med sjø omkranset av naken natur med fjell og vidder, alt i klare blå og mørkegrønne farger

Illustrasjonsbilde

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Nasjonalparksenteret rommer en prisbelønt natur- og villrein-utstilling, med 22 interaktive installasjoner, og en kinosal. I utstillingen kan besøkende følge reinsdyret Bellas vandringer over Hardangervidda i 2012 gjennom bilder og videoklipp. Imponerende avstander og et flott landskap. Andre temaer er arter og fauna på vidda. VR-rom med utrolige naturopplevelser. Kafé med spektakulær panoramautsikt. Gode tur- og friluftsopplevelser i nærområdet.

I kinosalen vises fire filmer: "Hardangervidda nasjonalpark" (20 min), "I pakt med naturen" (35 min), "Storm og Tinde" (barnefilm om fjellrev, 10 min), "Fjellfolket  - bruk av vidda før og i dag" (20 min). «Utendørs utstilling», tur på 3,5 km. Man kan laste ned en app som guider rundt på turen med info om naturen man vandrer i.

High tech rom med VR (Virtual Reality)- briller og økologisk rollespill. I rommet er det spennende lys og vind effekter. Gjennom brillene kan man oppleve natur og dyreliv på nært hold, en ganske spesiell opplevelse!

Hardangervidda er et av Europas største høyfjellsplatåer, og Skandinavias største nasjonalpark. Senteret er et statlig autorisert nasjonalparksenter for nasjonalparken, og er samlokalisert med Norsk Villreinsenter Sør, som er samarbeidspartner. Senteret har et fullt utrustet naturlaboratorium for studenter og skoleklasser. 

Billetter utstilling: barn kr 75, voksen kr 175

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

18/2 - 9/6: mandag til fredag kl 10.00-16.00
10/6 - 31/8: alle dager kl 10.00-18.00
1/9 - 15/10: mandag til fredag kl 10.00-16.00

Fra 1/7 : innsektskurs for barn 3-11 år hver dag kl 10.00-12.00, gjelder ut sommeren

Stengt i perioder i lavsesong grunnet ferieavvikling, vedlikehold etc, dette annonseres på senterets hjemme- og facebooksider

På ukedager utenom offisielle åpningstider er senteret åpent for skoleklasser og turister

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Hardangervidda nasjonalparksenter

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Tinn