Gamletårnet på Jomfruland

Det gamle fyrtårnet er et vartegn på Jomfruland, og fra plattformen på toppen har man utsikt ut over havet og inn mot Kragerøskjærgården. Tårnet ble bygget i 1838 og er 22 meter høyt. Det nye tårnet av jern kom rett før 2. verdenskrig og er 37 meter høyt. I dag er Gamletårnet et fyrstasjonsmuseum med mange gamle og større maritime gjenstander, utstilt av Jomfruland Vel. Det finnes også en egen og spesiell samling av gamle båtmotorer.

Jomfuland er et yndet utfluktsmål om sommeren med langgrunne strender, sykkelutleie, kafeer, gallerier og fyrmuseet. Barna kan leke i fjæra eller bli med familien på den merkede natur- og kulturstien gjennom Jomfruland nasjonalpark. Stien går gjennom den fredede edelløvskogen, fram til fuglestasjonen og friområdet ØytangenØya er 7,5 kilometer lang, flat og 1 kilometer på det bredeste, så turlengden er begrenset. Naturen er preget av det kystklimaet som omgir øya, og det er et utall av forskjellige trær, busker og blomster. Langs veien fra Gamletårnet ligger det galleri og noen få håndverksbutikker. Man kan også leie barne- og voksensykler for dem som ønsker et raskere fremkomstmiddel. Det er kafe/kiosk tilknyttet Gamletårnet, og en større kafe nærmere havnen.

Theodor Kittelsens berømte bildet av Nøkken som titter opp av tjernet ble malt på Jomfruland. Inspirasjonen fant han i Tårntjernet ved siden av Gamletårnet.

Arrangementer hos Gamletårnet på Jomfruland

Denne aktiviteten har ingen kommende arrangementer.