Fredriksvern verft

Fredriksvern verft fikk status som landets hovedmarinebase ved unionsoppløsningen i 1814. Store grønne uteområder ned mot vannkanten der barna kan løpe rundt og voksne kan slappe av. Festningsløype fører besøkende forbi 17 punkter med informasjonstavler. Utstillinger. Turistinformasjon og verftsbutikk med bøker og souvenirer.

Luftfoto av Fredriksvern verft

1881.no / Norkart

Luftfoto av Fredriksvern verft

1881.no / Norkart

Det er ingen aktive kampanjer for denne aktiviteten.

Fredriksvern verft fikk status som landets hovedmarinebase ved unionsoppløsningen i 1814. Av de opprinnelige bygningene står fortsatt kommandantboligen, hovedvakten fra 1752, smien, smedens bolig, sjaluppskuret, fem galeiskur, to proviantmagasiner og krutthuset. Foran Krutthuset ligger Corntinstranda og fra den går det en sti opp til landemerket Minnehallen. Minnehallen ligger på en liten kolle og er pyramideformet. Det ble bygget som et nasjonalt minnesmerke over norske sjøfolk som omkom under 1. og 2. verdenskrig.

Det er store grøntområder på verftsområdet, så vel langs sjøen som mellom bygningene lenger inn på land. Her kan barna løpe rundt og voksne slappe av. På området hvor skipene ble bygget i gamle dager er fire åpne trebåter plassert loddrett på bakken. Det er kunstinstallasjonen "Fredsskipene". Hver båt er utstyrt med lyd og lyseffekter. Festningsløypa fører besøkende forbi 17 punkter med informasjonstavler. Noen av punktene er merket med QR-koder. Kart med beskrivelse av festningsløypa kan fås i turistinformasjon / verftsbutikken med bøker og souvenirer.

I galeiskur nr 12, bygget i 1765, hører Sjøhistorisk magasin til, en blanding av museum og galleri. Utstillingen "En vandring i vår maritime historie" viser 1000 år på havet ved hjelp av film og lydkulisser, modeller og gjenstander. Dykking har en stor plass i utstillingen, siden bjergning er en sentral del av kysthistorien. Det er gjenstander fra "Blücher", mynter fra Rundeskatten, "Berserk" i isen, og Titanic. Utstillingen suppleres med kunst og foto i øvrige deler av skuret med havet som tema. Barnas redningsskøyte "Elias" er representert med en modell av hjemmehavnen Lunvik. Modellen er bygget opp med landskap og hus, båter og sjøboder.

Verftet har dessuten et lite museum i galeiskur nr 16, Galeimuseet, som viser de 3 epokene ved verftet fra 1814 og frem til 2002, da henholdsvis Marinen, Hæren og Luftforsvaret hadde sin virksomhet der. Museet har miniatyrmodeller av alle fartøyer som er bygget ved verftet, og en modell av verftet som det så ut i 1814. Mellom museumsrommet og modellrommet passerer man en miniatyr av hovedporten (2/3 størrelse).

Innenfor Galeiskurene ligger det som i dag kalles Kadettbrakka. Det er Norges største trebygning i volum, 80 meter lang, 11 meter bred, og med et gulvareal på 2376 m2. Den ble bygd som proviantmagasin i 1773-74, og var beregnet til å kunne lagre proviant for 1000 mann i seks måneder, samt for verftets egen besetning i ett år.

Kombinasjonen av verftshistorie, kulturbegivenheter og teater fra påske til etter sommerferien, og flotte uteområder er årsaken til at Fredriksvern verft er det tidligere Vestfold fylkes best besøkte turistmål, med godt over 200.000 besøkende om året.

Det er ikke oppgitt prisinformasjon for denne aktiviteten.
Denne aktiviteten er Gratis

Det er adgang til verftsområdet hele døgnet hele året

Det er ikke oppgitt åpningstider for denne aktiviteten.

Arrangementer på Fredriksvern verft

Det er ingen kommende arrangementer for denne aktiviteten.

Flere aktiviteter for barn i Larvik